Коктейлі з вермутом: нові та улюблені пропозиції від барів Києва - PostEat

пошук

Коктейлі з вермутом: нові та улюблені пропозиції від барів Києва
13-12-2019 0 2868


Особливі ноти додає терпкий вермут кожному коктейлю, в який потрапляє – кращого аперитиву годі й шукати. Де спробувати помірно міцні та приємні коктейлі з вермутом в Києві, розповідає редакція PostEat.

Перше промислове виробництво вермуту для внутрішнього споживання було засновано італійцем Антоніо Бенедетто Карпана в 1786 році в столиці П’ємонту — Турині. Виробництво в промислових масштабах почалося в 1838 році завдяки фірмі «Брати Кора», яка була відкрита в Турині. В 1863 році була заснована компанія Martini & Rossi, яка зараз є одним зі світових лідерів у виробництві ароматизованих вин і коктейлів.

Готують вермут на основі кріпленого вина (білого або червоного), включаючи до його складу різноманітні трави і прянощі: полин, кору хінного дерева для гіркоти; квіти бузини, коріандр, мускатний горіх, корицю, лимонну цедру для мускатних відтінків; розмарин, звіробій для смолистих тонів; мелісу, лимонний полин для цитрусових нот; ромашку, м’яту, гвоздику, ваніль, кардамон для пом’якшення смаку.

В залежності від смаку і кольору вермути поділяють на п’ять груп:

  • Vermouth Secco (dry) — сухий вермут, вміст цукру в якому не перевищує 4%;
  • Vermouth Bianco — білий вермут, містить від 10 до 15% цукру;
  • Vermouth Rosso (sweet) — червоний вермут з вмістом цукру більше 15%;
  • Vermouth Rose — рожевий вермут з концентрацією цукру 14-16%;
  • Vermouth Bitter — гіркий вермут відноситься до біттерів і вживається, як правило, в якості дижестива.

BAR8

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Архітектора Ніколаєва, 7

Бюджет: ₴₴. Коктейлі (від 150 грн), кухня (85–250 грн), міцний алкоголь (від 50 грн).

Страви: бурата – 195 грн, асорті сирів – 240 грн, карпачо з яловичини – 170 грн та інше.

Напої: Negroni – 150 грн, Manhattan – 150 грн, Negroni Sbagliato – 150 грн.

Деталі: бар формату speakeasy на Троєщині, класичні та авторські коктейлі, великий вибір міцного алкоголю, бар відкрито компанією друзів, більше 60 класичних коктейлів, меню кухні з закусками та салатами.

BAR8 — перший speakeasy бар на Троєщині, який заснували прихильники «коктейль-барів поруч з домом». В кращих традиціях speakeasy, бар знаходиться в непримітному місці та не має вивіски. Знайти його вам допоможе помаранчевий пожежний ліхтар, який робить проєкцію вісімки при вході. В коктейльній карті бару класичні та авторські позиції, над якими працював досвічений шеф-бармен Роман Канєвський, фіналіст українського етапу міжнародного конкурсу World Class 2017 року. Підготуватись до знайомства з авторськими коктейлями варто з класики — в BAR 8 пропонують спробувати міцний американський аперитив Manhattan, в якому поєднали бурбон, солодкий червоний вермут, біттер «Ангостура» та цедру апельсину. Крім цього, на вас чекає італійська класика —  насичений та гармонічний у своїй простоті Negroni, який готують на сухому джині з біттером Campari, червоним вермутом та апельсином. Дивувати у BAR8 вас будуть не тільки коктейлями, а й смачними крафтовими сирами бурата та моцарела з власної сироварні.

Milano Torino Vermuteria

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Прорізна, 4

Бюджет: ₴₴. Закуски (55–285 грн).

Страви: круасан з індичкою і трюфельним бешамелем – 145 грн, курячий паштет із трюфельною пастою та гелем з білого вермуту – 165 грн, домашній салат з картоплею і восьминогом – 285 грн, сицилійський сендвіч – 155 грн.

Коктейлі: Italiano – 235 грн, Milano-Torino – 205 грн, Garibaldi – 195 грн, Negroni Sbagliato – 215 грн.

Деталі: вермутерія в італійському стилі, знаходиться в центрі міста, шеф-бармен Антон Бірюков, автор концепції Максим Андрущенко, ідейний натхненник Олена Кравцова, авторські коктейлі, італійські закуски, кава та круасани, різноманітна барна карта, aperitivo tempo по буднях з 16:00 до 19:00, працює з 11:00 до 23:00 (у п’ятницю-суботу до 01:00).

Milano Torino Vermuteria — перший в країні реалізований формат вермутеріі в італійському її розумінні. Знайти італійський бар досить просто: стаєте спиною до пам’ятника Михайлу Паніковському в сквері і бачите масивні вхідні двері з зображенням бика, символу Турина, виконаного з латуні. Коктейлі на основі вермуту розроблені шеф-барменом Антоном Бірюковим, автором концепції італійського бару виступив Максим Андрущенко. У вермутерії до коктейлів ви можете замовити різноманітні італійські закуски та салати. Коктейлі розділені за категоріями — в розділі La Storia знаходиться світова класика, два коктейлі Spritz ви знайдете в розділі Venezia, натхненні кінематографом коктейлі є в розділі Cinematografica, присвячені футболу в Сalcio. Також є розділ із твістами та сучасними коктейлями. Завітайте до Milano Torino Vermuteria та спробуйте коктейль Italiano, що відображає дух Італії — поєднання Amaretto Liqueur, екстрасухого вермуту, персикового біттера та тоніка.

Hendrick’s bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Б. Хмельницького, 42

Бюджет: ₴₴. Закуски (49–600 грн), основні страви (188–268 грн), десерти (52–68 грн).

Страви: лимонний торт з білковим суфле – 52 грн, стейк з яловичини на шпинатно-горіховій подушці – 268 грн, тако з томленою яловичиною – 108 грн/3 шт.

Коктейлі: Lost Ocean – 218 грн, Nitro Brew Negroni – 198 грн, Trinidad Swizzle – 178 грн.

Деталі: коктейльний бар, чотирикратний фіналіст ресторанної премії «СІЛЬ» та переможець 2017 року в категорії Best Bar, меню кухні, авторські і класичні коктейлі, «коктейлі-мандрівники» з усього світу, майстер-класи.

Hendrick’s — хоча і не секретний, але прихований від сторонніх очей, атмосферний бар на тихій київській вуличці. Місце для істинних шанувальників барної культури і тих, хто добре знається на коктейлях. Особливої поваги та уваги заслуговує команда барменів, що дивує публіку за стійкою Hendrick’s. Тут під керівництвом переможця World Class Надіра Кучкарова працюють справжні віртуози міксології, що регулярно беруть участь у головних конкурсах барної індустрії. Спробуйте коктейль Nitro Brew Negroni, в якому поєднали Hendrick’s Gin, Campari, Cinzano 1757 Rosso та каву.

GOL’DAbar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 12

Бюджет: ₴₴. Закуски і салати (70–180 грн), страви на грилі (115–345 грн).

Страви: хумус із рагу з яловичини та квасолі – 85 грн, хумус теплий з соусом із зеленого перцю чилі – 75 грн.

Коктейлі: Negroni – 165 грн, Killer in red – 185 грн, Lucien – 160 грн.

Деталі: ресторан близькосхідної кухні, знаходиться в центрі міста, сніданки, страви на грилі, вино келихами, різноманітна коктейльна карта, велика барна карта.

GOL’DAbar — ресторан близькосхідної кухні та бар, який відкрився в центрі міста на початку жовтня. У закладі кажуть, що будинок за цією адресою був побудований 116 років тому. В меню GOL’DAbar — автентичні страви Близького Сходу: мезе, хумус, шаварма, страви на вогні. Шеф-барменом нового закладу є Марина Левадна – переможниця багатьох барних конкурсів, а також Brand Ambassador House of Angostura. В коктейльній карті виділені категорії за основним алкоголем — коктейлі на віскі, джині, ромі, текілі, горілці, з граппою та ігристим. Спробуйте коктейль Killer in red — поєднання настояного на ромашці джину Bulldog London Dry, Campari, Cinzano Bianco, лікеру Grand Marnier та трояндової води.

Check-In Kyiv Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хрещатик, 15/4

Бюджет: ₴. Всі коктейлі по 129 грн.

Коктейлі: Gorodetskiy – 129 грн, Dry Martini – 129 грн, коктейль Khreschatyk – 129 грн, «1991» – 129 грн.

Деталі: таємний коктейль-бар в ресторані Діми Борисова, знаходиться в центрі міста, потрапити в бар можна через ресторан, концептуальна коктейльна карта, працює з 10:00 до 02:00.

Check-In Kyiv — концептуальний бар в одному з ресторанів Дмитра Борисова. Раніше він функціонував як частина ресторану Chicken Kyiv, зараз працює як окремий заклад. Вхід в бар знаходиться за потайними дверима. У меню бару всі коктейлі по 129 грн; в коктейльній карті є авторські коктейлі, присвячені Києву, легкі коктейлі та коктейлі на міцному алкоголі: джин, віскі, ром, горілка, текіла. Спробуйте коктейль Khreschatyk — поєднання віскі Dewar’s White Label, лікеру Amareto, вермуту Martini Extra Dry, вермуту Martini Rosso, меду, журавлини.

Dogs & Tails

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 19

Бюджет: ₴₴. Салати (135–235 грн), закуски (95–299 грн), основні страви (189–390 грн), хот-доги (135–499 грн).

Страви: хот-дог «Пабло Ескобар» – 175 грн, хот-дог «Черрі-Дог» – 180 грн, хот-дог «Токіо» – 165 грн, хот-дог «Сані Сайд» – 169 грн.

Коктейлі: Noble Tini – 230 грн, White Italiano – 190 грн, D.S. D&T – 170 грн, Floral Jam – 250 грн.

Деталі: сучасна американська кухня, великий вибір авторських хот-догів, регулярне оновлення меню, сніданки щодня з 12:00 до 17:00, коктейльна карта, тематичні вечірки, музичні вечори, літня тераса, десерти Milk Bar, take away.

В основу концепції та меню Dogs & Tails покладений класичний американський стрітфуд. У Dogs & Tails готують понад 10 різновидів хот-догів, сосиски для яких гість може обрати на свій смак. У великій та різноманітній коктейльній карті закладу представлені позиції на горілці, джині, ромі, віскі та текілі. Сухий вермут на ягодах годжі та хмелю, лікер Drambuie, трохи вина Sauternes та ігристого — це складові коктейлю Noble Tini, який ми рекомендуємо вам спробувати.

Фото: Facebook BAR 8, Milano Torino Vermuteria, Hendrick’s bar, GOL’DAbar, Check-In Kyiv Bar, Dogs & Tails

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi