Миколаїв "Edison bar": заклад, двері якого завжди відчинені - PostEat

пошук

Миколаїв "Edison bar": заклад, двері якого завжди відчинені
08-08-2019 0 4957

Iryna Khamandiak

Автор


В рамках Ukrainian Bar Awards PostEat розпочинає серію публікацій про бари України і барну культуру. Ми будемо розповідати про найцікавіші барні концепції в різних містах нашої країни, спілкуватися з власниками барів, барменами та командами закладів. Під час туру Ukrainian Bar Awards по містах України ми зустрілася з цікавими, талановитими людьми, які розповіли нам про свої бари, показали, як і чим вони живуть, в якому напрямку розвиваються, і що відбувається в барному напрямку в їх регіонах.

Ідея циклу, як і ідея Української Барної Премії в цілому, полягає в тому, щоб наочно продемонструвати, що відбувається в барній сфері України, а також особисто познайомити вас з людьми, які відкривають бари, працюють в барах, розвивають барну індустрію. І головне, не тільки в Києві, а й в усіх регіонах. Ми хочемо показати великій аудиторії заклади, в які обов’язково треба завітати на відмінні коктейлі або перекусити, якщо ви подорожуєте по Україні або раптом опинились в одному з цих міст.

Цей матеріал присвячений Edison bar в Миколаєві. Ми завітали на коктейль в Edison bar та поговорили про концепцію закладу, його гостей та барну школу із засновником бару Сергієм Лайко. Читайте прямо зараз! 

Якщо ви у Миколаєві шукатимете заклад, двері якого завжди відчинені, вам варто завітати в Edison bar. Цей бар працює в будь-якій час дня і ночі. Тут ви можете насолодитися улюбленим напоєм чи стравою. При розробці барного меню засновники відштовхувалися від потреб гостя у різний час  дня — «від еспресо до негроні». 

 

— Розкажіть про ваш бар. Яка концепція закладу?

Двері бару відчинилися 9 лютого. З цього часу ми працюємо за правилом: «Завжди всім раді, завжди даруємо відпочинок та готові допомогти». Наш бар створений таким чином, що кожен тут може знайти для себе «свій» напій. Ми хотіли відкрити заклад, який би працював у режимі 24/7. У будь-який час гість може прийти і випити у барі коктейль, пиво, вино, алкоголь у чистому вигляді або ж смачний безалкогольний напій. Це не монобар, у нас широкий асортимент позицій, тому що такі умови нам диктує ринок. Проте зараз акцент робимо на класичні коктейлі, таким чином знайомимо жителів Миколаєва з коктейльною культурою. Згодом плануємо додати до барної карти авторські коктейлі.

— Як гості відносяться до коктейлів? Яка культура пиття, які звички? Що найчастіше п’ють?

Мені здається, що люди п’ють коктейлі там, де це доречно. Навряд чи хтось замовлятиме коктейль в обід до борщу. До нас, наприклад, люди приходять увечері та зазвичай замовляють різні коктейлі. Ми намагаємося їм запропонувати щось цікаве, нове для них. При цьому ми слідкуємо за музикою, створюємо відповідну атмосферу, аби хотілося посмакувати коктейлем за барною стійкою. Зазвичай наші гості обожнюють сидіти саме тут. З четверга по неділю гості збираються біля барної стійки у 2 ряди. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

— Яке у Миколаєві барне ком’юніті?

У Миколаєві близько 200 людей, які утворюють барне ком’юніті. Ми завжди дружні, виручаємо один одного. Водночас між барменами присутня здорова конкуренція. Ми являємось членами Всеукраїнської асоціації барменів, їздимо на конкурси та проводимо їх у нашому місті. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

— Розкажіть про барну школу? Як виникла ідея її створення?

Якось я зателефонував своїм друзям з Одеси, які займались барною школою і сказав, що хочу створити школу барменів в Миколаєві. Так ми звернулись до Київської асоціації барменів, здали там екзамени. Потім відкрили тут школу і зараз вже вчимо охочих. Це не комерційний проект, ми створили школу «для душі». Адже коли ми навчалися, пам’ятаю, потрібно було кудись їхати, шукати необхідну інформацію, запитувати у знайомих. Зараз, звичайно, у відкритому доступі багато інформації. Але разом з тим в інтернеті можна знайти і безліч дурниць. Вважаю, що для об’єднання ком’юніті має бути спеціальне місце, аби кожен був «у темі». Барна школа і є таким місцем. Окрім навчання ми збираємося тут з колегами по цеху, аби просто поговорити, обмінятися досвідом та відпочити.

 

До уваги учасників Ukrainian Bar Awards

Українська Барна Премія — це професійний рейтинг для барів, про барах і всього, що пов’язано з барами. Премія є відображенням того, як йдуть справи в індустрії, знайомить гостей з барами по всій Україні і допомагає формувати барне ком’юніті.Українська Барна Премія — це професійний рейтинг для барів, про барах і всього, що пов’язано з барами. Премія є відображенням того, як йдуть справи в індустрії, знайомить гостей з барами по всій Україні і допомагає формувати барне ком’юніті.
Географія Премії — вся Україна. В Премії можуть брати участь бари, бармени і бренди, пов’язані з індустрією, з усіх населених пунктів країни.

Опис Української Барної Премії та реєстраційні анкети тут.

 

Фото: Facebook Edison bar

 

 

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi