пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Авторка книги «Вино без правил», винна експертка, лекторка WSET, авторка блогу «Сомельє в зелених штанях» Анна-Євгенія Янченко поділилась цікавими фактами про одеську виноробню Don Alejandro Winery, яка працює на засадах космодинаміки.
За її словами, Don Alejandro Winery — це сімейна виноробня, яку започаткував у 2010 році архітектор Олександр Шаповалов, який за призванням почувається виноробом, бо ще його дід виготовляв вина. Виноробня розташована в селі Холодна Балка за 20 кілометрів від центру Одеси.
“Don Alejandro Winery має 14 гектарів власних виноградників із міжнародними й місцевими сортами, з 2013 працював на засадах біодинаміки, а з 2017 працює на засадах космодинаміки: у виноградарстві та виноробстві використовуються космічні резонатори та маяки, добрива (затверджені Європейськими союзами біологічних виноградарів), заряджений тваринний компост, кремній, добрива з гірських мінералів, динамізовані ефірні олії”, — розповідає Анна-Євгенія Янченко.
Сама виноробня оформлена у витонченому середземноморському стилі та прикрашена плиточками азулежу.
Під виноробнею розташовані катакомби, глибина яких сягає 12 метрів, а температура коливається від 8 до 11 градусів впродовж року.
“Наостанок скажу, що Олександр Шаповалов постійно вивчає літературу з астрофізики й астрономії, місячні календарі, дослідження з квантової механіки, молекулярної фізики та термодинаміки для покращення якості вин, яким би дивним це не здавалось”, — підсумовує вона.
Фото: Facebook Сомельє в зелених штанях
Читайте також:
Honey змінює логотип, айдентику, кольори та стиль
Станіслав Завертайло поділився думками про українське звичайне та крафтове морозиво
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi