пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Аромат та смак вина з сорту винограду шардоне охоплює широкий спектр фруктових смаків — від зелені та цитрусових з винограду, який вирощено у більш прохолодному кліматі до кісточкових та тропічних фруктів з винограду, який вирощено у теплих регіонах. Але окрім широкого спектра фруктових смаків і ароматів, «шардоне», який вважається нейтральним, неароматичним сортом винограду, набуває інших ароматів і смаків, що відповідають як теруару, так і процесу виноробства. Про це повідомляє Wine Enthusiast.

Сірник
Запах і смак нагадують сірник, який щойно намагались запалити. Це часто створюється навмисно виноробом, поміщаючи вино у відновне середовище зі зниженим впливом кисню. Наприклад, вино буде отримувати менше кисню при зберіганні в закритому резервуарі з нержавіючої сталі, бетону або глини, ніж у дубовій бочці.
Мокрий камінь
Пахне і смакує як мокрий річковий камінь або, для міських людей, цемент після сильного дощу. Ця якість зазвичай зустрічається в регіонах з прохолодним кліматом, і іноді кажуть, що це вплив ґрунтів, на яких висаджено виноград.
Дріжджі
Пахне і смакує як свіжий хліб, щойно з духовки. Після бродіння мертві клітини дріжджів (осад) осідають на дно резервуара або бочки. Якщо винороб вирішить, він може залишити вино в контакті з цими клітинами, надаючи вину хлібну, дріжджову нотку. Це посилюється, якщо вони періодично помішують осад.
Вершкове масло
Пахне та смакує, як масло, а іноді навіть нагадує попкорн з маслом у кінотеатрі. Це результат яблучно-молочної конверсії, під час якої більш кисла яблучна кислота перетворюється на більш вершкову, менш терпку молочну кислоту.
Спеції для випічки
Згадайте мускатний горіх, корицю, гвоздику, кардамон і коріандр. Ці спеції є результатом витримки вина в бочці, зокрема в новій бочці. Чим менша місткість і чим довше вино витримується в деревині, тим більший ефект воно справляє.
Фото: Wine Enthusiast
Читайте також:
Тата Кеплер оголосила збір 40 млн грн на тактичну медицину
У США фермер висадив понад 1 млн соняшників, щоб відсвяткувати 50-річчя власного весілля
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi