Британська критикеса назвала «верментіно» кращим вином для морепродуктів - PostEat

пошук

Британська критикеса назвала «верментіно» кращим вином для морепродуктів
27-08-2019 0 918


Винна критикеса та експертка з харчування Фіона Беккет назвала вина з сорту винограду «верментіно» її улюбленою парою до страв з морепродуктів. Британка називає це вино на диво універсальним та радить компонувати його з устрицями або омарами.

Британка пише про «верментіно», як про вино у якому можна знайти свіжі аромати цитрусових та трав. Більшість цих вин цих вин виробляється у Італії — на Сардинії й Корсиці, або у регіонах Лігурія й Тоскана. Також вина з сорту «верментіно» можна знайти у Провансі та Лангедоку, де він більше відомий під назвою «ролле».

До молодих вин з сорту «верментіно» Фіона радить:

  • сирі або мариновані морепродукти, такі як устриці чи карпаччо;
  • асорті з смаженої риби та морепродуктів (fritto misto);
  • смажений сибас, кальмар або креветки;
  • лінгвіні з крабом або пасту з морепродуктами;
  • весняні або ранні овочі, такі як спаржа, горох, боби й артішоки;
  • страви з трав’яним акцентом, такі як ньокі з соусом песто.

До зрілих вин «верментіно»:

  • страви з риби та морепродуктів з сильним смаком, наприклад, омари або сардинський рис з омарами;
  • легкі м’ясні страви, такі як смажена телятина, ягнятина або свинина;
  • вітело тонато.

Фото: Fiona Beckett

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi