Чи повинен клієнт платити за нарізання торта в закладі? - PostEat

пошук

Чи повинен клієнт платити за нарізання торта в закладі?
23-08-2023 0 595


Відвідувачі ресторану в Італії були вражені, коли побачили в чеку оплату за розрізання торта розміром у 22 долари. Американський журнал Bon Appetit стверджує, що плата за нарізання тортів — це цілком нормально і виправдано, адже праця не безкоштовна. 

«Зізнаюся, що минулого року я був трохи вражений, коли на День народження приніс власний торт в ресторан, і там взяли 40 доларів за те, щоб віднести його на кухню, нарізати і повернути до столу. Проте вони знайшли час, щоб посипати кожен шматочок цукровою пудрою і покласти на ніжні фарфорові тарілки. Я не кажу, що це коштує 40 доларів, але я розумію, чому ресторани схильні збільшувати ціни, коли такі відвідувачі, як я, вирішують, що замість того, щоб купувати десерт, ми просто принесемо свій. Ресторани так не працюють! Досить справедливо! Тож я був водночас потішений і (незначно) співчував, коли нещодавня публікація New York Post назвала гонорар ресторану за нарізання торта в розмірі 22 долари «колосальним». Чесно кажучи, інцидент (якщо це можна так назвати) стався в Італії, і, можливо, відвідувачі не змогли перекласти пункт про плату перед тим, як принести власний торт. І все-таки якщо вам не подобається те, що ресторан бере з вас плату за власний десерт, можливо, просто замовте морозиво», — сказав редактор Bon Appetit Елазар Зонтаг.

Читайте також: 

Яка різниця між крудо, сашимі, тартаром і карпачо?

На Черкащині пройде толока та святкова вечеря «Здибанка під млином»

Блогерка з США готує страви за рецептами з цвинтаря

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi