У проєкті “їzhakultura” пояснили, що для українців присутність рідких страв в раціоні — це частина гастрономічної культури.
Для прикладу “їzhakultura” наводить історію про українських військових на навчаннях в США, де вони попросили додати до меню супи.
“Чому для нас так важлива присутність рідких страв? бо це частина нашої гастрономічної культури
- У деяких народів взагалі відсутні рідкі варені страви, а в інших овочеві чи м’ясні навари є обов’язковими у меню.
- У нас сформована культура юшок і юшечок і нехтувати нею не варто. А от твердження про користь «рідкого» для здоров’я, не доведено.
- До ХІХ ст. слово суп взагалі не було поширеним, натомість були в ужитку: юшки, борщі, капусняки, юхи, вар, взвар, щерба
- Дві головні причини чому рідкі перші страви, хм до речі ‘перша страва’ це витвір радянської доби, набули поширення у нашій культурі, це — клімат, спосіб господарювання
- Ще однією важливою причиною чому ми любимо ріденьке, окрім того, що це смачно для нас, ощадливість і раціональність розподілу запасів
- Дієтологи вже давно встановили, що споживання рідких страв, жодним чином не впливає на шлунок чи підшлункову, юшечки й борщі ми любимо бо це частина нашої гастрономічної культури”, — розповіли у “їzhakultura”.
Читайте також:
На Wine&Spirits Ukraine 2023 будуть представлені майже всі українські виноробні, які були на ProWein 2023
Євген Клопотенко оголосив про припинення бізнес-партнерства з Олександрою Фідкевич
Michelin озвучить переможців гіда в Німеччині
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi