Чому для українців так важлива присутність рідких страв в раціоні? - PostEat

пошук

Чому для українців так важлива присутність рідких страв в раціоні?
29-03-2023 0 398


У проєкті “їzhakultura” пояснили, що для українців присутність рідких страв в раціоні — це частина гастрономічної культури. 

Для прикладу “їzhakultura” наводить історію про українських військових на навчаннях в США, де вони попросили додати до меню супи.

Чому для нас так важлива присутність рідких страв? бо це частина нашої гастрономічної культури

  • У деяких народів взагалі відсутні рідкі варені страви, а в інших овочеві чи м’ясні навари є обов’язковими у меню. 
  • У нас сформована культура юшок і юшечок і нехтувати нею не варто. А от твердження про користь «рідкого» для здоров’я, не доведено.
  • До ХІХ ст. слово суп взагалі не було поширеним, натомість були в ужитку: юшки, борщі, капусняки, юхи, вар, взвар, щерба
  • Дві головні причини чому рідкі перші страви, хм до речі ‘перша страва’ це витвір радянської доби, набули поширення у нашій культурі, це — клімат, спосіб господарювання
  • Ще однією важливою причиною чому ми любимо ріденьке, окрім того, що це смачно для нас, ощадливість і раціональність розподілу запасів
  • Дієтологи вже давно встановили, що споживання рідких страв, жодним чином не впливає на шлунок чи підшлункову, юшечки й борщі ми любимо бо це частина нашої гастрономічної культури”, — розповіли у “їzhakultura”.

Читайте також: 

На Wine&Spirits Ukraine 2023 будуть представлені майже всі українські виноробні, які були на ProWein 2023

Євген Клопотенко оголосив про припинення бізнес-партнерства з Олександрою Фідкевич

Michelin озвучить переможців гіда в Німеччині

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi