Дегустації, донати, рідкісні вина: практичний довідничок для тих, хто збирається на Brave Wine - PostEat

пошук

Дегустації, донати, рідкісні вина: практичний довідничок для тих, хто збирається на Brave Wine
02-06-2023 0 836


3-4 червня у Києві відбудеться фестиваль українського вина Brave Wine. Тим, хто цінує можливість дегустувати новинки та цікавиться рідкісними винами, у тому числі — вітчизняними (бо українське вино дійсно варто уваги й отримало останнім часом багато позитивних відгуків та нових поціновувачів у нас і за кордоном), буде корисна інфа від організаторів. Подія пройде в безпечній локації з укриттям, на території бару Вогник та клубу Arsenal XXII, біля метро Арсенальна у Києві.

Перш за все, що дегустувати? Цікавий список, складений за власним дегустаційним досвідом, підготував засновник Brave Wine та Kyiv Food and Wine Festival, Сергій Клімов.

“А ви вже запланували похід на Фестиваль українських вин Brave Wine цими вихідними? Підготував 10 вин, на які варто обов’язково звернути увагу.

  1. Гаршлевелю з ботритизованого винограду від закарпатської Сімейної виноробні Шош. Це унікальна річ, яку я дуже раджу скуштувати, щоб осягнути потенціал наших вин. А загалом у цієї виноробні буде найбільша кількість вин з місцевих сортів, тому просто маст візит.
  2. Перше ігристе по класиці з сорту Сухолиманське білий від Frumushika-Nova. Та нефільтроване вино з цього ж сорту.
  3. Рожеве від харківської виноробні Drunk Master. Харківської. Виноробні.
  4. Нова лінійка ігристих вин від SHABO —  а вони точно знаються на цій справі!
  5. Шардоне Резерв від Bolgrad. Прямо мега смачно!
  6. Нова лінійка Ренесанс від Biologist. Біле — просто пісня!
  7. Шардоне з мінімальним втручанням від Cassia wine — відкрийте для себе українську натуралочку!
  8. Cotnar витворили щось дуже цікаве під лейбою І Крапка. Червоний нектар.
  9. Цитронний Магарача від Запорізької виноробні GRAEVO — це освіжаюча цитринка в цю жарку погоду, яка врятує.
  10. Цілих 4 пет-нати від Father’s wine з Тернопільщини (бурштиновий — мій фаворит!)
  11. Бурштиновий Рислінг Stakhovsky Wines від Сергія Стаховського — це любов назавжди.
  12. Базочка Шардоне від Koblevo дуже навіть здивувало і коштує кожну гривню за нього.
  13. Leleka принесла нам офігенний Одеський чорний, пийте його!

А загалом світ українських вин настільки різноманітний, що не стримуйте себе цими кількома рекомендаціями. Пірнайте в нього з головою!

До зустрічі 3-4 червня в Вогнику та Arsenal XXII”, — написав Сергій Клімов у Facebook.

У суботу, 3 червня, о 16:00 на фестивалі також відбудеться аукціон рідкісних українських вин. будуть представлені такі лоти:

  1. SHABO Grande Cuvee Classic Extra Brut — класичне ігристе з лімітованої серії вінтажних ігристих вин (це вино презентує енолог компанії).
  2. GRAEVO Оранж Ркацителі (одна з останніх 9 пляшок першого релізу).
  3. Винні підвали сім’ї Шош 2016 Karlot — купаж Каберне совіньйон-Мерло. Топове червоне вино виноробні, що отримало безліч нагород на міжнародних конкурсах.
  4. My Wine by Eduard Gorodetsky Мерло 2021 — перший розлив Мерло від молодої та успішної виноробні, “срібло” на конкурсі Ukraine Wine & Spirits 2021. Цього вина вже немає у продажу. 
  5. Leleka Wines Merlot 2019 — одна з перших пляшок цього розливу, підписана особисто виноробом Зурабом Кучухідзе. Колекційний екземпляр, недоступний для продажу.
  6. Biologist Шардоне Оранж 2020 — одне з найлегендарніших вин київської крафтової виноробні, що виробляє натуральні, органічні та біодинамічні вина. 
  7. Stakhovsky Wines Сапераві Резерв 2018 — лімітована серія, цього вина немає у продажу. Пляшку з особистим підписом презентує Сергій Стаховський, легенда українського тенісу та власник виноробні. 
  8. Prince Trubetskoi Winery — Chateau Trubetskoi 2018, унікальна пляшка, котру вже не знайти у продажу. Виноробня з Херсонщини провела кілька місяців під росіянською окупацією і нещодавно змінила назву на Stoic Winery.
  9. Cassia Wines Мерло 2020 — це вино від сімейної крафтової виноробні із селища Мила під Києвом пережило важкі обстріли під час наступу російський агресорів на Київщині навесні 2022 року. 

Всі кошти від аукціону, а також — від онлайн-лотереї з розіграшем вин, котру організатори проводять на своїх сторінках у Facebook та Instagram, плюс відсоток від вартості вхідних квитків на фестиваль, будуть перераховані в надійні руки ГО База UA, що від початку російської навали працює у “гарячих” точках. Ці кошти будуть витрачені на придбання, відновлення та обладнання реанімобілю, що рятуватиме наших героїв та цивільне населення в зоні найзапекліших бойових дій на Бахмутському напрямку. 

Фото: Brave Wine

Читайте також:

Російська авіація обстріляла хлібозавод у Бериславі

Валентина Дуткевич організовує дегустацію рожевих вин у Львові

Вчені знайшли спосіб, як покращити запах вина

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi