пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Fozzy Group — одна з перших груп компаній в Україні, яка отримала дозвіл на розміщення європейської системи маркування продуктів Nutri-Score. Її впровадять у магазинах «Сільпо», «Фора», «Thrash! ТРАШ!» та «Fozzy C&C». Про це йдеться у повідомленні «Сільпо».
“Навесні 2023 року маркування Nutri-Score з’явиться на 60 продуктах власних торгових марок Fozzy Group: «Премія», «Повна Чаша», Feels Good. Нова кольорова етикетка буде нанесена спочатку на делікатесну рибу, овочеву консервацію, снеки, морозиво, варення, джеми та деякі інші продукти. Упродовж наступного року етикетка Nutri-Score буде на всіх харчових продуктах вказаних власних торгових марок”, — йдеться у повідомленні Fozzy Group.
У компанії додають, що впровадження Nutri-Score дозволить споживачам наочно порівняти поживну цінність продуктів, обрати найбільш здоровий продукт та зберегти свій час.
Nutri-Score — система кольорового маркування, яка допомагає порівняти показники поживної цінності продуктів однієї категорії. Товари маркуються на лицевій стороні пакування.
Система маркування зображена у вигляді 5-колірної шкали: від темно-зеленого до червоного кольору. Кольори пов’язані з літерами від А до Е. Позначка «А» відповідає продуктам з кращою поживною цінністю, а «Е» отримують продукти, поживна цінність яких нижча. Таке кольорове маркування допоможе одразу визначити продукти, які можна їсти регулярно (зелений колір), а які менше підходять для збалансованого харчування та щоденного раціону (червоний колір). Nutri-Score завжди розраховується на 100 г (100 мл) харчового продукту.
“Показники Nutri-Score вираховуємо за математичною формулою:
Nutri-Score бал = N — P. Логіка формули проста: харчовий продукт отримує бали від 0 до 40 залежно від кількості «негативних» поживних речовин — N, споживання яких варто обмежити або вживати помірно (цукор, насичені жири, сіль, висока енергетична цінність). Другий набір балів від 0 до 15 — за кількість «позитивних» поживних речовин — Р, які є корисними для організму (вміст фруктів, овочів, бобових, горіхів, волоського горіха, ріпакової та оливкової олій, білків, харчових волокон). Чим нижчий загальний бал, тим кращий рейтинг поживної цінності продукту. Формула дещо відрізняється для напоїв і деяких продуктів, наприклад, для сиру”, — пояснюють у Fozzy Group.
Систему маркування створила французька агенція охорони здоров’я Santé Publique France та затвердив уряд Франції у березні 2017 року. Також її використовують у Німеччині, Швейцарії, Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах та Іспанії.
Фото: Сільпо
Читайте також:
У США відкриють ресторан української кухні «European Dumplings Cafe»
Компанія Nestlé випустила молоко з вівса та бобів фава
Інклюзивна пекарня Good bread презентувала фотопроєкт «Сій хліб і квіти всупереч напастям»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi