пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Артем Кузьменчук
Автор
Продукт створили колишні студентки Школи промислової біології у місті Сержі-Понтуаз — біологині Філіппіна Сульєри (Philippine Soulères) та Шерілін Тавісу (Sheryline Thavisouk).

Технологія створення «яєць» Les Merveillœufs не розкривається. Відомо, що розробка тривала три роки і в роботі було 50 тестових рецептів з використанням рослинних компонентів та мінералів.
https://www.facebook.com/LesMerveilloeufs/photos/a.102468507899978/102468431233319/?type=3&theater
Дослідниці поставили собі за мету отримати вегетаріанську копію, схожу зовні та смаком на оригінал. Найближчі конкуренти «яєць» француженок — компанії Just та Oggs виробляють замінники яєць без подібності зовнішнього вигляду. «Нам є ще з чим працювати у напрямку відтворення білого кольору готового білка», — зазначають біологині.

Також для веган-«яєць» Les Merveillœufs дослідниці розробили рослинну шкаралупу та пакування з екологічних матеріалів. Проєкт отримав підтримку бізнес-інкубатора Station F і після тестів на стабільність продукту буде готуватись до комерційного запуску.
Фото: Les Merveillœufs
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Уведомления
Коментарi