Гастровечеря з Дмитром Кулебою в Луцьку: поєднання української кухні та дипломатії - PostEat

пошук

Гастровечеря з Дмитром Кулебою в Луцьку: поєднання української кухні та дипломатії
22-10-2025 0 1577

Автор

У Луцьку відбудеться гастровечеря за участю українського дипломата Дмитра Кулеби, присвячена поєднанню гастрокультури та міжнародної дипломатії.

Захід пройде 31 жовтня о 18:30 у луцькому кафе misto.cafe.lutsk, за адресою вул. Б. Хмельницького, 26. Подія організована в межах літературно-гастрономічного клубу «Читаємо ложками», спільного проєкту Літературної платформи «Фронтера» та кафе misto.cafe, який знайомить учасників із українською кухнею через поєднання читання літератури та дегустації страв і напоїв, натхненних книгами.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Учасники заходу матимуть змогу прослухати живу бесіду за книгою «Дипломатична кухня воєнного часу», виданою видавництвом «Книголав», а також взяти участь у ексклюзивній вечері від кухарів misto.cafe. Меню включає аперитив, холодні та гарячі закуски, основну страву, десерт та дижестив, з частковим включенням алкогольних напоїв, що відповідає традиціям дипломатичних прийомів.

Прим. ред. Кинига Дмитра Кулеби «Дипломатична кухня воєнного часу» — книга, що об’єднує кулінарне мистецтво та дипломатичний досвід. Український дипломат Дмитро Кулеба ділиться особистими історіями зі свого шляху, а шеф-кухар Володимир Ярославський створює страви, які відображають українську та світову гастрономічну культуру.

У виданні 25 авторських рецептів, кожен із яких супроводжується реальними дипломатичними епізодами, що відбувалися під час війни. Книга показує, як через їжу формуються довіра, діалог і вплив у міжнародних відносинах, а також як кулінарія допомагає розкривати стратегічні та гуманітарні аспекти дипломатії.

Зустріч модеруватиме Анна Єкименко-Поліщук, проєктна менеджерка Літературної платформи «Фронтера».

Придбати квитки можна за посиланням у шапці профілю організаторів: frontera.ngomisto.cafe.lutsk та knygolove

Гастровечеря має на меті поєднати освітній, культурний та гастрономічний досвід, демонструючи, як історичні та сучасні аспекти дипломатії можуть відображатися у кулінарних практиках.

Фото: misto.cafe.lutsk

Читати також: 

Найвідоміший в світі кондитер Сердік Гроле відкрив свій перший шоколадний бутік у Парижі

Спеції, олії, бальзаміки: експедиція home-інфлюенсерки Юлії Лункової європейськими виробництвами

SHOco. та Олександр Бондарев передали 130.000 гривень у Благодійний Фонд «Шабля» для допомоги військовим

Премія Frame Awards 2025 оголосила фіналістів: сред них — проєкт «Грибова Хата» від YOD Group

SUPERNATURAL Christmas Edition — велика різдвяна дегустація натурального вина у Києві

Lviv Croissants створили круасан за рецептом свого 12-річного гостя

Як читати барну карту — терміни, категорії та смаки: розбираємось разом із експертом з культури напоїв Олександром Карпусем

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi