Gelato Day: смак року "Hallelujah", присвячений Ювілейному 2025 року у Ватикані - PostEat

пошук

Gelato Day: смак року "Hallelujah", присвячений Ювілейному 2025 року у Ватикані
24-03-2025 0 163

Автор


24 березня 2025 року Європа відзначає День ремісничого джелато (Gelato Day) — єдиний день, офіційно присвячений Європарламентом харчовому продукту. Цьогорічний «Смак року» отримав назву «Hallelujah» на честь Ювілейного року 2025 у Ватикані, важливій події, коли пілігрими з усього світу збираються біля Собору Святого Петра.

Цьогорічне святкування Gelato Day має особливий контекст. Тринадцята річниця Дня ремісничого джелато поєднає гастрономічне мистецтво з духовною подією, підкреслюючи важливість миру, гостинності та єднання.

Виробники джелато з усієї Європи готують свої унікальні інтерпретації смаку «Hallelujah», вшановуючи традицію джелато та цінності Ювілейного року.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Переможець конкурсу «Taste of the Year 2025»

Офіційний смак року «Hallelujah» був створений Вінченцо Скватріто, майстром джелато з джелатерії «Ritrovo Orchidea» (Олів’єрі, Мессіна, Італія). Його унікальна рецептура об’єднує джандуйю — традиційне поєднання смажених лісових горіхів і шоколаду, що відображає гармонію смаку та символізм події.

Дегустація в Римі та благодійна мета

23 березня в Римі відбулася урочиста дегустація «Hallelujah», яка привернула сотні паломників, туристів і шанувальників джелато. Подія також мала благодійний характер — зібрані кошти передані на підтримку ініціатив для бездомних.

Окрім того, святкування Gelato Day співпало з радісною новиною. Папа Франциск був виписаний з лікарні Джемеллі, де він проходив лікування від пневмонії. Це додало ще більшого значення цьогорічному святкуванню.

Де спробувати «Hallelujah»

Смак «Hallelujah» можна буде спробувати у джелатеріях по всій Європі, які беруть участь у Gelato Day. Це свято не лише відзначає майстерність ремісників, але й об’єднує людей у спільному святкуванні смаку, традицій та культури.

РЕЦЕПТ ДЖЕЛАТО «HALLELUJAH»

Інгредієнти:

  • Свіже цільне молоко: 618 г (Fresh whole milk: 618 g)

  • Сгущене молоко: 50 г (Sweetened condensed milk: 50 g)

  • Інвертований цукор: 20 г (Invert sugar: 20g)

  • Паста з лісових горіхів: 110 г (Hazelnut paste: 110 g)

  • Какао 22%-24% жирності: 30 г (Cocoa 22%-24% fat: 30 g)

  • Сухе знежирене молоко: 7 г (Skimmed milk powder: 7g)

  • Сахароза: 60 г (Sucrose: 60 g)

  • Дегідратований глюкозний сироп 38 D.E.: 40 г (Dehydrated glucose syrup 38 D.E.: 40 g)

  • Декстроза: 60 г (Dextrose: 60 g)

  • Стабілізатор (Neutro 4 г): 4 г (Stabilizer (Neutro 4g): 4 g)

  • Сіль: 1 г (Salt: 1g)

Шоколадне покриття:

  • Шоколад Венесуела 72%: 85 г

  • Какао-масло: 15 г

Інструкції:

  1. Розтопіть шоколад і какао-масло разом на водяній бані, потім змішайте, щоб створити хрустке покриття.

Підсмажені лісові горіхи:

  1. Випікати при температурі 150°C (300°F) протягом 10-15 хвилин, поки не досягнете бажаного рівня підсмаження.

  2. Подрібніть лісові горіхи і змішайте їх з джелато разом з шоколадним покриттям.

 

Джерело інформації та Фото: 24marzo European Gelato Day 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi