пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
27 липня інклюзивна пекарня Good bread відкрила унікальний і перший в Україні простір для людей з ментальною інвалідністю. Чотириповерховий GoodBread.Hub об’єднує пекарню, цех для приготування обідів для бездомних, лекторіум, мистецьку та столярну майстерні.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
В одній будівлі об’єднались:
На відкритті хабу гості могли долучитись до випікання хліба — вперше у новому місці. Цей хліб поїхав до Часового Яру, Нью-Йорку та Лиману, які знаходяться на Донеччині.
Також гостям презентували фотовиставку “Зроблено руками” Максима Требухова. Це фото пекарів, зроблені на плівку та проявлені вручну. Класичні фото — спроба запам’ятати момент і нагадати, що увесь хліб у Good bread зроблений вручну.
Також на місці майстерень гості побачили виставку робіт пацієнтів Київської міської психіатричної лікарні № 1 імені І. П. Павлова. Це художні роботи, які підтверджують, що люди з інвалідністю повинні мати можливість творити.
Чому Good bread.Hub важливий?
В Україні тисячі людей з ментальною інвалідністю, але умов для їх розвитку та реалізації не передбачено. Вони не можуть знайти роботу, їм складно будувати відносини у соціумі та знаходити друзів. GoodBread.Hub бере ці задачі на себе. Тут
навчають та створюють умови для розвитку. Мета хабу — показати, що люди з ментальною інвалідністю повинні мати шанс реалізувати себе.
Про Good bread
Інклюзивна пекарня Good bread працює з вересня 2017 року.
Її мета — давати дати дорослим людям з ментальною інвалідністю місце, де вони могли би реалізувати себе, соціалізуватись та адаптуватись до життя у суспільстві.
Зараз у команді пекарні 25 людей з ментальною інвалідністю. Good bread змогла не тільки зберегти команду, але і прийняти до себе переселенців з прифронтових міст та тимчасово окупованих територій.
З початку війни пекарня Good bread випекла і безкоштовно передала майже 350 000 хлібин на деокуповані та прифронтові території: в Харківську, Донецьку та Херсонську області. Щодня пекарі випікають 1500-2000 хлібин.
Фото надані Good Bread
Читайте також:
Вікторія Макарова розповіла про біодинамічну виноробню Domaine Zinck
У Києві відбудеться дегустація українських органічних вин виноробні Biologist
Массімо Джеларті анонсував відкриття нового закладу
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi