пошук
Вікторія Савицька
Автор
пошук
Вікторія Савицька
Автор
Вчені з Національного університету Сінгапуру придумали новий спосіб зберігання харчових продуктів, щоб скоротити кількість їжі, що викидається кожного дня.
Дана ідея пришла до них через велику кількість листя, що гниє та спалюється після збирання ананасів на продаж. При природному розкладанні листя виділяє токсичні речовини та забруднює середовище.
У новому методі команда вчених використовує хімічно опрацьовані листя ананасу, які перетворюються у спеціальний аерогель. Цей гель універсальний: його використовують як абсорбент масел та для тепло- та звукоізоляції. Також він застосовується для більш тривалого збереження продуктів та очищення стічних вод.
Еко-аерогель дешевий для виробництва, а на ринку вартість собівартості зростає на 300-500%. Вчені намагалися робити схожі консерванти з кави та тростинного цукру, втім ананас — найкращий варіант.
Фото: Національний університет Сінгапуру
Читайте також:
Інновації: геймерська жуйка для швидкої реакції
Новий заклад: 6-типоверховий кавовий центр Octo Tower біля станції метро Кловська»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi