Київська кав'ярня Dot потрапила до книги про найкреативніші заклади світу Designing Coffee - PostEat

пошук

Київська кав'ярня Dot потрапила до книги про найкреативніші заклади світу Designing Coffee
06-04-2023 0 1082


Київська кав’ярня Dot, інтер’єр якої розробляла YOD Group, потрапила до книги про найкреативніші заклади світу Designing Coffee німецького видавництва Gestalten.

Книга Designing Coffee досліджує найбільш креативні та еклектичні кав’ярні сучасності, починаючи від їх брендингу та пакування та закінчуючи дизайном інтер’єру та архітектурою. Авторка книги Лані Кінгстон – магістерка з Food Studies and Education, що також має кваліфікацію баристи та pastry chef. Її попередня книга Spill the Beans стала бестселером. Книга Designing Coffee з’явиться у продажу 18 квітня та буде коштувати 45 €.

Видавництво Gestalten, засноване у 1995 році в Берліні, спеціалізується на книгах про креативну культуру: графічний дизайн, фешн, архітектуру, подорожі та гастрономічну естетику. Видання Gestalten продаються у книгарнях та аеропортах у різних кінцях світу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Dot Coffee Station – це міська кав’ярня поряд з Бессарабським ринком у Києві. Заклад був відкритий у 2021 році. Дизайн інтер’єру створила київська студія YOD Group. Площа кав’ярні – 30 квадратних метрів. Заклад візуально інтегрований у вулицю – за рахунок прозорого фасаду, він стає частиною міського пейзажу. Через еклектичний інтер’єр дизайнери транслювали вайб строкатої вулиці, де перетинаються колоритні торгівці Бессарабки, білі комірці з респектабельного офісного центру та поціновувачі сучасного мистецтва, що прямують до арт-центру. Ключовим елементом дизайну кав’ярні є мозаїчна піксельна графіка Іллі Неправди на стіні. Деревина для барної стійки та лавок вздовж фасаду кав’ярні – це старі бруси, що були у вжитку багато десятиліть.

Раніше інтер’єр Dot був відзначений премією Excellence Design Awards від американської дизайн-асоціації IIDA. Його також публікували в провідному британському медіа Dezeen.

YOD Group – українська дизайн-студія, заснована 2004 року. Компанія спеціалізується на комерційному дизайні та має у портфоліо понад 150 реалізованих проєктів в Україні та світі. Має нагороди LIV Hospitality Design Awards (Швейцарія), Best of Year Design Awards (США), Restaurant&Bar Design Awards (Великобританія), Prix Versailles (Франція).

Фото: надані YOD Group; скриншот; Андрій Безуглов

Читайте також: 

На Софіївській Борщагівці відчиняється «Оселедцева» від «Чорноморки»

Тимур Габуєв гість дванадцятого епізоду подкасту «Реве та стогне ресторатор»

У Японії з’явився торговий автомат із м’ясом ведмедя

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi