Michelin Guide Афіни 2022: над акрополем яскраво сяють зірки - PostEat

пошук

Michelin Guide Афіни 2022: над акрополем яскраво сяють зірки
29-09-2022 0 285


Путівник Michelin перебуває в Афінах з 1987 року. Сьогодні, 29 вересня, було оприлюднено новий вибір для грецької столиці.

В Афінах є один новий ресторан із двома зірками Michelin, а також два ресторани, які вперше отримали одну зірку. Два ресторани виділяються своєю відданістю з точки зору сталого розвитку, і тому отримали Michelin Green Stars.

У 2022 році в путівнику Michelin в Афінах один ресторан отримує дві зірки Michelin, а також Green Stars

Delta виділяється своєю захоплюючою авангардною естетикою в центрі Фонду Ставроса Ніархоса. Шеф-кухарі Джордж Папазахаріас і Танос Фескос, які обидва мають досвід роботи в північних країнах, пропонують гастрономічні пропозиції, які поєднують скандинавські концепції та кулінарні техніки з місцевими продуктами. Спільною темою для обох є екологічність.

 

Два нових ресторани отримали одну зірку Michelin:

У ресторані Soil, який розташований у районі Панграті та має чарівну терасу, подають страви шеф-кухарів Тасоса Мантіса та Александроса Мурідіса. Назва «Soil» чітко вказує на філософію закладу, який прагне бути близьким до своєї місцевості, пам’ятаючи про сталість харчових продуктів. Заклад є палким прихильником підходу «від ферми до столу», тому не дивно, що вони вирощують власні овочі на своєму городі. Цей ресторан також отримав Green Stars.

Ресторан Zillers, безсумнівно, дуже унікальний, оскільки він розташований на даху бутик-готелю Zillers. Це означає, що гості можуть насолодитися захоплюючим видом на акрополь і столичний собор Благовіщення. Завдяки гнучкій пропозиції можна насолодитися легким невимушеним обідом або повноцінною гастрономічною вечерею від шеф-кухаря Павлоса Кіріакіса, який надає власний погляд на місцеві традиції за допомогою креативного дегустаційного меню.

Ресторани Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos і Varoulko Seaside, які вже отримали зірку Michelin минулого року, підтвердили свій гастрономічний рівень і зберегли цю нагороду цього року. Також відзнаки Bib Gourmand підтвердили Cerdo Negro 1985, Nolan і Oikeîo, які орієнтовані на хороше співвідношення ціни та якості.

4 ресторани увійшли до списку вибраних закладів у Michelin Guide Афіни 2022

У ресторані Hervé, який отримав свою назву від імені шеф-кухаря та власника Hervé Pronzato, бар розташований навпроти кухні. Тому тут ви можете спостерігати за подіями наживо, насолоджуючись їжею. Кулінарна пропозиція зосереджена на єдиному дегустаційному меню, яке включає 15 страв і базується на грецьких традиціях у поєднанні з космополітичним натхненням.

Linou Soumpasis k sia виділяється своєю естетикою, оскільки ресторан розташований у колишній свічковій майстерні у жвавому районі Псірі. Заклад має невимушену атмосферу бістро, де ви можете насолодитися простою автентичною грецькою кухнею з сучасними штрихами та твердою прихильністю до використання органічних продуктів.

Merceri, класичне автентичне бістро, де подають страви Марії Діуді та Меліни Чомати. Вони познайомилися, коли працювали в розкішних готелях на Санторіні. Їх кухня, яка є сучасною та має міжнародний вплив, віддає данину грецьким рецептам і подається в неформальній манері під час обіду та в більш амбітній манері під час вечері.

VERi TABLE — це бістро у французькому стилі. Тут ви знайдете пропозиції, які віддають данину провансальській кухні. Шеф-кухар Ален Пароді працював у низці престижних ресторанів регіону Прованс. Окрім чудових стандартних страв, ви знайдете щотижневі рекомендації, а також індивідуальні меню.

Фото: Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi