Michelin Guide Прага: без зірок, але з двома новими відзнаками Bib Gourmand - PostEat

пошук

Michelin Guide Прага: без зірок, але з двома новими відзнаками Bib Gourmand
20-12-2021 0 1223


У 2021 році для столиці Чеської Республіки, Праги, не буде нових зірок, але заклади Field і La Degustation Bohême Bourgeoise зберігають по одній зірці Michelin.

«Ми раді, що знайшли ще два ресторани, які можна додати до нашого гіду з відзнакою Bib Gourmand у Празі. Ці ресторани мають чудове співвідношення ціни та якості, яке можна знайти в місті, а також пропонують високоякісне приготування їжі з фантастичними смаками», — сказала Гвендаль Пулленнек, міжнародний директор Michelin Guide.

The Eatery — 1 Bib Gourmand

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: U Uranie 954/18, Prague, 170 00, Czech Republic

Бюджет: 500 — 900 CZK (чеська крона) – 595 — 1070 UAH

Кухня: чеська

Шеф-кухар: Павло Бичек. “Не можна просто говорити про їжу, її потрібно скуштувати і відчути всіма своїми почуттями. Буду радий вітати вас у нашому театрі The Eatery і показати вам, скільки кулінарного натхнення може запропонувати Чехія”, — розповідає шеф-кухар. 

Павло Бичек працював у кількох ресторанах, у тому числі в ресторані Galvin at Windows, який отримав зірку Michelin. Після повернення до Чехії він приєднався до ресторану Alcron, як су-шеф, а згодом зі своєю командою під керівництвом Романа Паулюса 5 років поспіль захищав зірку Michelin. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Деталі: в ресторані The Eatery готують з сезонних інгредієнтів, їхнє походження та, перш за все, якість – важливі для закладу. Тут використовують сучасні та традиційні, перевірені часом технології приготування, щоб передати справжню автентичність смаків. Тому в The Eatery не ховали кухню за стіну, а розмістили її прямо в центрі закладу. Тут можна посидіти безпосередньо перед шеф-кухарями і поспостерігати за їх роботою або по-дружньому поспілкуватися з ними. Крім того, тут щодня випікають власний хліб і багети. В The Eatery вважають, що кухня з посиланням на традиційні чеські рецепти може багато чого запропонувати.

Що радить Michelin: цей шанований ресторан у передмісті пропонує набагато більше, ніж те, про що свідчать його назва та промисловий стиль. Меню змінюється відповідно до сезонів і супроводжується чудовою картою вин. Попросіть місця біля стійки, щоб побачити ефективність роботи команди кухні. 

Dejvická 34 by Tomáš Černý — 1 Bib Gourmand

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Dejvická 34, Prague, 16000, Czech Republic

Бюджет: 395 — 1,000 CZK (чеська крона) – 470 — 1190 UAH

Кухня: італійська

Шеф-кухар: Томаш Черни. Завдяки своєму темпераменту, ентузіазму до приготування їжі та багаторічному досвіду, це шеф притягує людей, які працюють у гастрономії. Тому в ресторані Dejvická 34 by Tomáš Černý ви знайдете команду професіоналів. 

Томаш працював з великими італійськими кухарями понад двадцять років, тому очевидно, що він тяжіє до класичної італійської кухні. Проте останніми роками він багато подорожував і вивчав різні кухні світу, що неодмінно відображається на його стравах.

Деталі: заклад розташовано у затишному районі на північ від річки, де однойменний шеф-кухар-власник демонструє високоякісні  інгредієнти в ароматних італійських та чеських стравах.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: шеф-кухар Томаш Черни багато років працював у кращих італійських ресторанах міста, перш ніж відкрити власний чарівний ресторан. У меню поєднуються чеські та італійські страви та представлені імпортні інгредієнти найвищої якості. Страви яскраві та насичені смаком.

Na Kopci — 1 Bib Gourmand

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: K Závěrce 2774/20, Prague, 150 00, Czech Republic

Бюджет: 610 — 1,050 CZK (чеська крона) – 725 — 1245 UAH

Кухня: традиційна

Шеф-кухар: Петр Влчак.

Деталі: у сімейному ресторані Na Kopci подають фірмові страви французької та чеської кухні. Ресторан зустрічає своїх гостей в оригінальній, дружній обстановці для некурців. Приходьте та скуштуйте дегустаційне меню з чотирьох страв із сезонного меню.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: залиште місто позаду та втікайте до цього галасливого бістро, назва якого означає «на пагорбі». Шпалери у закладі створені із фотографій родини власника, а атмосфера тепла та привітна. Класичні чеські та французькі страви насичені смаком, а місцеве пиво є чудовим супроводом до страв. 

«Прага пропонує щось для кожного, а вибір ресторанів доповнює його динамічну гастрономію. Багато з цих ресторанів можна знайти далеко від центру міста: модні, сучасні заклади, які відображають сучасну Прагу, водночас з повагою до кулінарних традицій країни», — прокоментувала Гвендаль Пулленнек, міжнародний директор Michelin Guide. 

Інспектори також знайшли 4 нові ресторани, які додали до цьогорічного гіда.

Výčep

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Korunní 1304/92, Prague, 101 00, Czech Republic

Бюджет: 370 — 975 CZK (чеська крона) – 440 — 1160 UAH

Кухня: чеська

Шеф-кухар: Іржі Граховий

Деталі: Výčep — чеський гастропаб, де подають сучасні страви. Тут подають крафтове пиво від пивоварні Далешице.

У Výčep намагаються вийти на рамки статусу просто чеського паба. У закладі вам пропонують чудове пиво та приємне обслуговування. Але тут подають фантастичну вишукану їжу. Страви містять усі відмінні смаки та створені сучасно і смачно.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: біля стін стоять банки з консервованими фруктами та овочами, смачна свинина визріває в невеликих холодильниках, і ви можете спостерігати за роботою шеф-кухарів на кухні через телевізор у цьому сучасному пабі. Чеські рецепти минулих років оновлені у щедрих, смачних стравах, також є кілька чудових сортів пива.

Taro

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Nádražní 100, Prague, 150 00, Czech Republic

Бюджет: 500 — 1,590 CZK (чеська крона) – 595 — 1885 UAH

Кухня: азійський

Шеф-кухар: Кхан, який надихається в’єтнамською кухнею.

Деталі: у Taro дозволять вам побачити як готують кухарі. У закладі пропонують дегустаційні вечері та обіди à la carte у барі навколо нашої відкритої кухні. Шеф-кухар Кхан в першу чергу надихається в’єтнамською кухнею, використовує несподівані техніки та інгредієнти. Результат – оригінальні комбінації та унікальний досвід. Місткість ресторану всього 20 місць, тому не забудьте забронювати місця.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: неподалік від знаменитої пивоварні Staropramen знаходиться цей ресторан, де подають страви азійської кухні. За невеликим меню зі звичайних страв, йде комплексне сет-меню з 7 страв. Шеф-кухарі готують і подають смачні, автентичні страви. Качина нога без кісток і холодний чай юзу — хіти.

Bockem

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Elišky Peškové 1095/5, Prague, 150 00, Czech Republic

Бюджет: 425 — 1,490 CZK (чеська крона) – 505 — 1770 UAH

Кухня: чеська, сучасна

Шеф-кухар: Ондржей Кінчл. 

“Бажання йти своїм шляхом і пропонувати їжу та напої, приготовлені чесно та без компромісів, привело нас до створення простого місця, яке, однак, розкриває всю турботу та винахідливість, які визначають нас”, — розповідає шеф-кухар.

Деталі: у закладі представляють власний погляд на гастрономію, який натхненний досвідом та сучасними, прогресивними ідеями. У вас є унікальна можливість подивитися, як це виглядає, коли кухарі творять і передають спільну любов до їжі та напоїв тим, хто хоче скуштувати оригінальні страви.

Насолоджуйтесь комбінаціями смаків, які у Bockem поєднують у меню з сезонних інгредієнтів, приготованих як традиційними, так і сучасними методами. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: у цьому затишному ресторані, який розташований у будинку 1905 року в тихій частині міста, є щось дуже приємне. Протягом дня тут подають сніданок, але на вечерю пропонується сет-меню з 5 страв, де традиційним чеським смакам надають сучасне оформлення. Чекайте оригінальні страви, вони тут є..

QQ Asian Kitchen

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Odborů 278/4, Prague, 12000, Czech Republic

Бюджет: 740 — 1,000 CZK (чеська крона) – 880 — 1190 UAH

Кухня: азійська

Шеф-кухар: обидва шеф-кухарі Ньоман Пурната та Лі Чанг живуть у Празі з 2008 року. Вони відкрили й сприяли роботі кількох найкращих ресторанів у Празі. Їх культурний та кулінарний вплив сягає переважно Балі та Тайваню, а також кухні США, Японії та Південно-Східної Азії.

Деталі: QQ Asian Kitchen — це повсякденний ресторан вишуканої кухні в сімейному стилі, відкритий у 2017 році. Тут все зосереджується на тому, щоб забезпечити незабутню трапезу для гостей із видатною та унікальною азійською кухнею, винятковими винами, оригінальними коктейлями та уважним обслуговуванням.

QQ Asian Kitchen — це місце, де можна зібратися разом, щоб насолодитися їжею з чудовою компанією та отримати азійський кулінарний досвід. Дизайн інтер’єру повністю оригінальний, створений обома шеф-кухарями. Він показує філософію кухні.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: у готелі Mosaic працює цей приємний ресторан із сонячною терасою та фотографіями Азії. Весела команда подає страви за доступними цінами, які приправлені спеціями. Каррі з яловичиною ренданг незабаром стане вашим улюбленим, а ананасовий тарт вибухає смаком.

Фото: Facebook The Eatery; Michelin; dejvicka34.cz; nakopci; taro.cz; Facebook Bockem; Facebook QQ asian kitchen

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi