Можливості та гранти для фудпідприємців на новому курсі школи «Фудпросвіта» - PostEat

пошук

Можливості та гранти для фудпідприємців на новому курсі школи «Фудпросвіта»
30-04-2021 0 678

Партнери

Автор


Як відкрити гастробізнес, що за чим робити і навіщо, — розкажуть на новому весняному курсі школи «Фудпросвіта». Заявки вже почали приймати, а на учасників чекають інтенсивна програма занять і майданчик для старту. Згідно з умовами курсу передбачено кілька грантових місць, нетворкінг з фахівцями та чималі можливості — зокрема стати резидентом «Лавки Традицій» і потрапити на полиці великого ритейлера.

«Лавка Традицій» — це проєкт «Сільпо» з підтримки та розвитку малих українських фермерів і ремісників. Десять років поспіль «Лавка Традицій» вишукує скарби серед локальних продуктів, розбудовує інфраструктуру фудкрафту, популяризує якісне та екологічне мале підприємництво, підтримує гастротрадиції та продюсує виробників. «Фудпросвіта» — освітній проєкт «Лавки Традицій», який вже третій рік навчає  тих, хто хоче творити власну фудісторію, мріє про свою маленьку ферму чи хоче вийти з домашньої кухні на нові ринки.  

«Чимало гарних ініціатив щороку згасає на самому початку — через те, що ентузіазм власників ідей не підкріплений практичними знаннями про те, як розвивати бізнес. Наша місія — дати ці знання. Цього року ми переглянули і підсилили програму, поспілкувавшись із колишніми випускниками, та поглибили теми, які найбільше “болять” фудпідприємцям — в першу чергу, фінанси та маркетинг. Також ввели в перший модуль новинку — тест бізнес-ідеї, де кожен може випробувати свою ідею на життєздатність і спробувати побудувати робочу бізнес-модель. До „Фудпросвіти“ нерідко приходять студенти, які поки шукають “свій” продукт», — розповідає Марина Булацька, керівниця «Лавки Традицій».

Програма курсу містить шість тематичних модулів:

Можна пройти весь курс або вибирати лише окремі модулі. Така опція, зокрема, стане в пригоді й тим, хто вже навчався у «Фудпросвіті». Цьогорічну програму поглиблено, доповнено воркшопами й новим блоком про SMM у партнерстві зі школою комунікацій Bazilik. Під час цього інтенсиву студентам допоможуть розібратися в алгоритмах соціальних мереж і таргетингу, навчатимуть копірайтингу та мобільної фотографії. Кожен модуль — це кілька днів інтенсивного занурення в тему. Замість надихаючих кейсів — тільки корисні ілюстрації до тем і прикладні знання. Програма побудована в такий спосіб, що для кожного студента магістральною темою навчання є саме його ідея. 32 викладачі весняного курсу — найцікавіші експерти з різноманітних сфер ринку, від представників ритейлу до зірок креативних агенцій. 

Щоб отримати грант на навчання, надішліть мотиваційний лист за посиланням https://foodprosvita.com.ua/grants.

«Фудпросвіта» вже має власні історії успіху, коли випускники школи ставали резидентами «Сільпо». Так, наприклад, Анастасія й Олексій Конюші влітку 2014 року двома вантажівками перевезли 30 вуликів з рідного Луганська на нове місце — до села Бобриця на Черкащині. На початку маленької сімейної справи пробні смаки меду та іншої продукції з нього тестували на ярмарках. 2019-го подружжя стало випускниками першого курсу та змогло повірити в себе. Відтоді їхній крем-мед продається на полицях «Лавки Традицій» у 25 магазинах по всій країні.

Ще одні успішні випускники — подруги Надя й Наталія, що колись мріяли заснувати власну кав’ярню, а відкрили один з найпопулярніших київських брендів олій холодного пресування Only Oil, WholesoMe. Перших покупців вони знаходили серед знайомих та в інстаграмі, а нині виробляють до 500 літрів крафтової олії на місяць. 

«Коли ми пішли навчатися до „Фудпросвіти“, то вже мали своє приміщення й певну аудиторію прихильників. Але й гадки не мали: як нам вийти на новий рівень і продавати товар у магазинах. Найбільше нас цікавили норми НАССР і способи налагодження виробництва, що в підсумку дало б змогу представити продукцію на полицях магазинів. Ми розуміли, що хочемо масштабуватися, тож треба все зробити згідно з нормами», — розповідає Надія Борденюк, співзасновниця одного з найпопулярніших київських брендів олій холодного пресування Wholeso Me. Тепер олія, клітковина й насіння Wholeso Me представлені в більш як 40 крамницях «Сільпо».

Курс стартує 11 травня. Заняття — тричі на тиждень до 19 червня в київському офісі «Сільпо», розміщеному за адресою: вул. Борщагівська, 154, ТЦ «Аркадія». Для тих, кому зручніше навчатися віддалено, передбачені трансляції наживо.

Дізнатися докладнішу інформацію та записатися на курс можна за посиланням foodprosvita.com.ua.

Першим дізнаватись про новини школи — нові курси та тематичні мітапи можна на сторінці facebook.com/fudprosvita

 

Текст та фото надані Фудпросвіта.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi