На ексдиректора ресторану Тищенка «Велюр» за рік оформили майна на $1 млн - PostEat

пошук

На ексдиректора ресторану Тищенка «Велюр» за рік оформили майна на $1 млн
28-11-2023 0 349


Сергій Вакальчук — екскерівник вже закритого ресторану “Велюр”, який належав нардепу Миколі Тищенку. Вакальчук влітку 2022-го став власником маєтку з басейном в Козині і землі під ним, квартири в столичному будинку, де раніше працював “Велюр”, і преміального мікроавтобуса Mercerdes-Benz. Мікроавтобус регулярно використовує народний депутат Тищенко. Про це повідомляється в розслідуванні Bihus.іnfo.

Як повідомляють у Bihus.іnfo, 17 червня 2022 року на Вакальчука оформили будинок на 322 м² у Козині та дві ділянки на березі озера під маєтком. Орієнтовна вартість будинку може складати від $888 тис. до $1,8 млн.

Того ж дня Вакальчук став власником квартири площею майже 100 м² у будинку, де розташовувався ресторан «Велюр». Приблизна ринкова вартість подібного помешкання – $270-290 тис.

Також у серпні 2022 року Вакальчук заволодів преміальним мікроавтобусом Mercerdes-Benz V250 2016-го року випуску вартістю понад $50 тисяч.

Журналісти з’ясували, що цей мікроавтобус вже з 1 жовтня 2022 р. почав світитись у публікаціях Миколи Тищенка та його дружини у соцмережах. Тищенко їздив ним на деокуповані райони Харківщини та Херсонщини, з візитом до шахрайських колцентрів в Києві, а також з перевіркою пішохідного переходу в Ужгород. Також цей автомобіль редакція Bihus.Info зафіксувала під Верховною Радою у день пленарного засідання, яке відвідував Микола Тищенко. 

За інформацією журналістів, офіційних доходів, яких би вистачило на зазначені покупки, Сергій Вакальчук не мав.

“У власному побуті колишній директор “Велюра” використовував Opel Vectra 2008-го року виробництва, на його дружину оформлено Opel Corsa 2017-го р.в. Напередодні повномасштабного вторгнення Вакальчук найімовірніше жив під Києвом у квартирі в одному з ЖК у Чайках (на це вказують відповідні записи у телефонній книзі, публікації доньки Вакальчука у соцмережах тощо). 

Розшукати Вакальчука за жодною з відомих адрес (навіть у свіжопридбаному будинку в Козині) журналістам не вдалось. Він також не відреагував на телефонні дзвінки і повідомлення. 

Народний депутат Микола Тищенко залишив передані йому через помічницю запитання журналістів без коментарів”, — йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Photo credits: Bihus.іnfo

Читайте також: 

Українська дизайнерка створила сукню з грибів

Лана Світанкова розповіла, що підвищує шанси на перемогу у пивних конкурсах

«Ельфійський» набір пончиків випустила мережа Krispy Kreme у США

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi