пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Українська гастрономічна авторка, блогерка Маріанна Душар (вона ж «пані Стефа») поділилась, що на її кулінарний записник «Галицькі смаколики» написали дуже змістовну та водночас теплу рецензію.
“Я дуже обережно ставлюся до читання рецензій на якісь свої тексти. Але тут я щось аж розчулилася, бо Irena Bay дуже правильно вхопила той настрій, який я хотіла зафіксувати”, — повідомляє дослідниця української кухні Маріанна Душар.
Отож, до вашої уваги шматочок рецензії, який найбільше сподобався авторці кулінарного записника:
«Стефа вітає свою Софію!
Так і роби, Софіє: відвойовуй себе для себе самої, а час, який залишиться — приділи готованню. Не для когось, а для себе. Уладжуй господарку, читай книжки, печи пляцки, вари зупки, роби салатки. Тісто на бабки міси довго, аж набере повітря; а тісто на клюсочки — скоро, аби лиш схопилось яйце. Пироги ліпи маленькі, а карменадлі смаж великі. Чай най буде свіжозапареним, а каву можеш часом і зробити на зимно. Не заощаджуй на доброму маслі, але не пересолюй і не перецукровуй. Купуй свіжі трави і приправи, подбай за млинок до перцю і гарну масельничку. Дбай за цноту олії, котру купуєш (то я жартую про extra virgin, ти ж зрозуміла, правда?). Переконайся, що не викидаєш зайвого, що ведеш дім ощадно, бо найганебнішими є втрати, якої зазнаємо через власну недбалість. Не використовуй одноразових речей, сортуй сміття, компостуй відпадки городини і овочів. Дбай за природу, а вона подбає за тебе.
Бувай здорова!».
Фото: facebook Marianna Dushar
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi