пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Проєкт “Bavovna Help” та Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького 16 лютого о 19:00 організовують онлайн-лекцію «Хліб предків» про давні способи приготування хліба та особливості його вживання. Про це у Facebook повідомляє Bavovna Help.
“Хліб – безумовно найголовніший продукт у нашій культурі. Українці з глибокою повагою ставилися до нього, з давніх-давен, розуміючи, якою тяжкою працею він дістається, а його відсутність була ознакою крайньої нужди. Однак, коли саме наші предки почали його вживати?
Страви зі злаків – одні з найдавніших видів їжі. Спочатку із зернових готували каші, і лише згодом з’явилися прісні, незаквашені перепічки. А вчинений хліб, тісто для якого бродить за допомогою дріжджів, поширився в Україні приблизно тисячу років тому. Втім, в Карпатах незаквашений хліб – так звані ощипки – готували майже до середини ХХ ст. Словом, українці мали безліч способів готувати хліб: його замішували на воді, додавали звичайне і кисле молоко, іноді соду, пекли у печі, на відкритому вогні чи на розпечених каменях. Особливе місце в культурі українців займають святкові види хліба: калачі, книші, карачуни, паски, бабки, весільні короваї тощо”, — йдеться в описі івенту.
Кандидат історичних наук та етнолог Сергій Ципишев на онлайн-лекції обговорить такі теми:
Щоб отримати доступ до події, задонатьте будь-яку суму на МОНОбанку 5375 4112 0015 5815 або на PayPal tonya.sydorenko@gmail.com, та надішліть скриншот донату в особисті повідомлення проєкту “Bavovna Help”. Всі зібрані кошти передадуть на допомогу ЗСУ.
Читайте також:
В Україні скоротилось виробництво пива у 2022 році
У Дніпрі вирощують зелень в бомбосховищі
Хлопець випадково заплатив за гамбургер понад £600, коли повертався з вечірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi