На Херсонщині російські окупанти вкрали обладнання виноградаря та випили тонну вина - PostEat

пошук

На Херсонщині російські окупанти вкрали обладнання виноградаря та випили тонну вина
25-08-2023 0 505


На Херсонщині в Олешках російські окупанти вкрали новітнє італійське обладнання для виготовлення вина та коньяку виноградаря Альберта Федотова та випили тонну вина. Про це повідомляє “Суспільне”.

Виноградар Альберт Федотов переїхав на Івано-Франківщину у перші місяці повномасштабної війни росії проти України. На батьківщині чоловік займався вирощуванням ягоди та виробництвом вина. У його саду росли 150 сортів винограду. У теплицях та на відкритому ґрунті росли понад тисячу кущів. 

Врятувати бізнес на окупованій території Альберт Федотов не зміг. Все новітнє італійське обладнання для виготовлення вина та коньяку розграбували росіяни. Виноградники в теплиці загинули в перший же рік повномасштабної війни, бо нікому було поливати. Також окупанти випили тонну вина, яке зробив виноградар. 

«Італійське обладнання, наприклад, для виготовлення вина: місткості, дубові бочки, преси, дробарки. Це — дуже великі гроші. Обладнання для поливу. В мене все було сучасне — автоматичний полив, автоматичне відстежування температури в теплицях, газове опалення», — розповідає Альберт Федотов. «На Новий рік в моїй хаті поселилися військові РФ. Як розповідала сусідка, в перший же день почали вивозити, що бажали. Вона казала, що цілий місяць була»гульня», бо в мене залишилася тонна вина вже приготовлена для розливу в пляшки”.

Остаточної шкоди бізнесу Альберта Федотова нанесла вода після підриву Каховської ГЕС.

На Івано-Франківщині Альберт Федотов вирощувати виноград з комерційною метою не буде, за його словами, це економічно не вигідно. Проте повернутися до улюбленої справи планує на Херсонщині після деокупації регіону. 

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Читайте також: 

Компанія Heineken продала свої активи в росії за €1

Чеська пивоварня зварила пиво з повітря

НАБУ викрило схему на закупівлях продуктів на 62,5 млн

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi