Вчені пояснили, чому солодощі не підходять для перекусу на роботі - PostEat

пошук

Вчені пояснили, чому солодощі не підходять для перекусу на роботі
15-04-2019 0 2518

Автор


Під час напруженого робочого дня витрачається дуже багато енергії, і організм вимагає її поповнити. Для цього у багатьох офісах прийнято влаштовувати перерви на каву з цукерками та солодким печивом. Бажання з’їсти чогось солодкого під час активної розумової праці зазвичай виправдовується тим, що цукор покращує працездатність, настрій, робить нас активнішими. Звичка перекушувати солодощами протягом робочого дня призводить до суттєвого збільшення споживання цукру у багатьох людей. Тому вчені з Німеччини та Британії вирішили розібратися, чи насправді солодке допомагає підвищити працездатність чи це лише міф.

Для цього спеціалісти провели дослідження для вивчення впливу цукру на настрій здорових людей, у ньому взяли участь більше тисячі чоловік. Аналіз результатів показав, що солодощі не лише не покращують ці показники, а й дещо погіршують їх. Наприклад, після вживання швидких вуглеводів часто спостерігалося відчуття втома, працівники ставали менш уважними, ніж без солодкого перекусу.

У зв’язку з результатами досліджень вчені закликають не виправдовувати надмірне споживання солодощів бажанням покращити свою працездатність. Замість них краще обирати більш здорові продукти.   

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi