Чеська пивоварня зварила пиво з повітря - PostEat

пошук

Чеська пивоварня зварила пиво з повітря
25-08-2023 0 517


Чеська пивоварня Radegast зварила пиво на основі води, яку було отримано з повітря. Пиво отримало назву Radegast Futur. Його зварили всього 200 літрів. Про це повідомляє Prague Morning.

Спробувати пиво можна буде лише на спеціальних заходах чи виграти у розіграшах. Radegast Futur — це пиво міцністю 5,3%. Створити незвичайний сорт вдалося завдяки інноваційній технології збирання води, розробленій чеською компанією Karbox спільно із Чеським технічним університетом.

Мобільний комплекс під назвою EWA дозволяє отримати воду навіть із дуже сухого пустельного повітря — в таких умовах пристрій може отримати 25-30 літрів води на день, і до 50-70 у більш вологому кліматі.

Пристрій набагато ефективніший, ніж його конкурент — проєкт SOURCE Global, який отримав фінансування від Білла Гейтса. В основі пристрою лежить абсорбуючий матеріал, який поглинає воду з повітря, а потім за допомогою нагрівання, охолодження та конденсації її збирає. EWA можна помістити в контейнер розміром 120 на 120 см та поставити на шасі. Електроенергію для руху та вилучення води дають сонячні панелі. Пристрій протестували в австралійській пустелі: у віддалених селищах у глибині країни питна вода може коштувати до 5 австралійських доларів за літр, а вода, отримана за допомогою EWA, коштує вп’ятеро дешевше.

Якість води перевірили у лабораторії: вона відповідає стандартам для дитячого споживання. Крім Австралії, на думку розробників, їх технологія буде потрібна на Близькому Сході, в Африці, пустельних районах Південної Америки. Дефіцит води може торкнутися і Чехії, попереджає пивоварня Radegast. У середньому у світі на виробництво літра пива витрачається 4,5 л води, у середньому у Чехії – 3,5 літра. Radegast вдалося скоротити витрату до 2,29 л, що на 10% менше, ніж у 2010 році.

Фото: скриншот; Prague Morning

Читайте також: 

НАБУ викрило схему на закупівлях продуктів на 62,5 млн

Володимир Зеленський нагородив японського волонтера, який безкоштовно годує харків’ян

У Львові проходить Сорочинський ярмарок

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi