На журналіста Михайла Ткача напали під час зйомок на Київщині - PostEat

пошук

На журналіста Михайла Ткача напали під час зйомок на Київщині
20-11-2023 0 350


На журналіста «Української правди» Михайла Ткача було скоєно напад біля ресторану «Тандир» у Козині. Про це він розповів у Facebook.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Українська Правда (@ukr_pravda)

За його словами, у п’ятницю 17.11 близько 22:20 на парковці ресторану «Тандир» в Козині (Київська область) журналісти помітили багато автомобілів преміум класу. 

«О 23 ресторан залишили декілька людей, серед яких колишній заступник генерального прокурора. Нам стало цікаво і ми ще зачекали щоб побачити інших гостей закладу.

О 23:30 ресторан почали залишати останні відвідувачі. Велика компанія з охороною. Оскільки наше авто не дуже відповідає рівню закладу, охорона звернула на нього увагу і почала ходити довкола. 

Далі, розуміючи що в нашому авто є люди, вони повмикали дальнє світло на відстані двадцяти метрів. Зголом, коли відвідувачі пішли на вихід, на дальньому світлі одна з автівок під’їхала взагалі впритул до нашої. Розуміючи, що я нікого не побачу, бо нас засліпили, я вийшов на двір. Одразу повідомив охорону, що я журналіст Української правди і продовжив знімати», — розповів Михайло Ткач.

Він додав, що два охоронці почали закривати камеру. Третій підбіг до нього, вдарив в шию і вдарив по камері. Камера вимкнулась. Скоріше за все камеру було пошкоджено під час удару. Адже відеофайл, який Михайло Ткач знімав в той момент, не відкривається. Зараз файл намагаються відновити.

Додамо, поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за виявленою публікацією про перешкоджання журналістській діяльності. Під час моніторингу соціальних мереж поліцейськими була виявлена публікація одного з інтернет-видань щодо перешкоджання професійної діяльності журналіста під час конфлікту біля ресторанного закладу.

«Зафіксована на відео подія сталась ввечері 17 листопада. Заяв та повідомлень про перешкоджання журналістській діяльності за цей час до поліції не надходило. Проте за фактом виявлення публікації про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів слідчими ГУНП в Київській області розпочато кримінальне провадження (ч. 2 ст. 171 ККУ).

Також встановлено, що сьогодні, 18 листопада, журналіст видання звернувся до медичного закладу за допомогою через тілесні ушкодження, отримані в результаті конфлікту біля ресторанного закладу. Медики повідомили про вказаний факт поліцію, як передбачає процедура у подібних випадках», — йдеться у повідомленні Національної поліції України.

Photo credits: Facebook Mykhailo Tkach

Читайте також: 

Рівень «чорного» експорту зерна в Україні перевищив 20% — БЕБ

McDonald’s відкрив заклад у Яремче

У Словаччині відкрився рибний ресторан «Чорноморка»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi