Новий заклад. Київ: паназійська та італійська кухні в ресторані FENIX на бульварі Лесі Українки - PostEat

пошук

Новий заклад. Київ: паназійська та італійська кухні в ресторані FENIX на бульварі Лесі Українки
13-08-2020 0 4364


Назва: FENIX

Де: бульвар Лесі Українки, 30А

Формат: ресторанний комплекс

Бюджет: ₴₴₴

В тестовому режимі розпочав роботу ресторанний комплекс FENIX, заклад знаходиться на бульварі Лесі Українки. Раніше на цій локації працював ресторан «Казбек».

«FENIX відродився в самому ресторанному місці Києва — на легендарному бульварі Лесі Українки, неподалік від Київської фортеці та Суворовського училища. Понад півстоліття це місце з особливою аурою прямує шляхом вічного оновлення, кожен раз перероджуючись в іншій якості. І тепер … чуєте? Це шум від помаху крил казкового птаха FENIX 2020 року народження. Він таїть в собі світ контрастів і гастрономічних метафор. Він каже, що прийшов час вступити в нову епоху. Він почав свій політ до успіху на двох сильних крилах.

Ми осягали культуру, стиль життя і сприйняття їжі безлічі азійських і європейських країн, щоб створити сміливу концепцію: Пан-Азія і Італія — ​​під одним дахом і два іменитих шеф-кухарі на одній кухні. Ми оформили простір арт-об’єктами з наших подорожей: картини на склі із зображенням прекрасних гейш, зграя риб з муранського скла пропливає над барною стійкою з натурального агату, майстерність цілого покоління китайських різьбярів по дереву в зразках на стелі і виробах ручної роботи», — розповідають у закладі. Унікальний стиль ресторану розроблений дизайнером Ольгою Дзюбою.

У паназійській частини ресторану Fenix Asia оживають давні традиції Китаю, Японії, В’єтнаму, Камбоджі, Таїланду, Мальдів та інших азійських країн. Тут відкривається незвіданий світ символів і енергій, світло грає на стінах з ліпниною, в’єтнамське цінне дерево сплітається з натуральним мармуром. Акценти на 12 знаках китайського зодіаку, що стали основою меню і коктейльної карти ресторану. В закладі впроваджують новий підхід і рекомендують страви і напої за роком народження гостя, за бажанням складають персональний гороскоп на день. Культурою пиття священного імператорського напою з гостями ділиться кваліфікований саке-сомельє. У карті саке більше 30 видів, які підібрані та привезені спеціально для ресторану.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В меню Fenix Asia — щоденне різноманіття свіжої риби, молюсків, морепродуктів і морських делікатесів, суші, сашимі і закуски в класичних подачах і нових стилях. В Fenix Asia практикують sharing style — стиль подачі загальних страв у центр столу, щоб гості змогли відчути весь спектр смаків. Окремий вид мистецтва і гордість ресторану — легендарна качка по-пекінськи в її кращих традиціях. За виконанням і процесом підготовки гості зможуть спостерігати завдяки відкритій кухні та спеціальній скляній кімнаті для качок. Найсміливіші гастрономічні мрії паназійської кухні реалізують талановиті шеф-кухарі Сергій Байсаревич і Сергій Башинський. Паназійська частина FENIX чекає гостей ввечері, пропонуючи три варіанти посадки: з 18.00 до 20.00, з 20.00 до 22.00, з 22.00 до 00.00.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Привітність південного темпераменту, колорит сімейних застіль і гастрономічних зустрічей, хрускіт накрохмалених білосніжних скатертин і дзвін келихів чекає на гостей в Fenix Italia. Тут керує маестро Стефано Антоніоллі — італійський шеф-кухар, який з 1998 року готує хіти національної кухні в авторському виконанні. Стефано майстерно об’єднав якість і смак продукту, неординарність приготування і класику домашніх італійських страв в одному меню. За творчістю шефа можна спостерігати на відкритій кухні. Щоб гості ресторану Fenix Italia могли насолодитися правильною італійської піцою, майстри з Неаполя виготовили піч рекордним діаметром 2,25 метра. В ресторані роблять справжню піцу з дріжджового тіста на заквасці, яке визріває 48 годин. У величезних винних кімнатах зберігаються кращі винні позиції, 30% з них вперше привезені в Україну. Тут ви зустрінете класику італійського ігристого — Ferrari, сорти винограду Sangioveze, Primitivo, Vermentino та інші. Підбере «те саме» вино бренд-сомельє Олексій Олексієнко, винна карта якого вже володіє двома келихами від Wine Spectator.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

З 8 ранку гостей в Fenix Italia зустрічають аромати свіжоспеченого хліба і випічки та кондитерська вітрина. Щодня пропонують великий асортимент свіжої риби — вид і спосіб приготування вибирає сам гість. Оливкова олія, свіжий хліб, натуральний джем або улюблений десерт ви зможете придбати з собою. Італійська частина ресторану ідеально підійде як для великих сімейних застіль, так і для ділових і романтичних гастрономічних зустрічей. Для комфорту гостей створили два банкетних зали: затишний Murano на 20 посадкових місць з вражаючою об’ємною люстрою з муранського скла і концептуальний Fenicottero на 22 посадкових місця, настрій в якому створює унікальне панно з фламінго і дерев’яні елементи, виконані італійськими майстрами.

В окремій lounge-зоні з приглушеним світлом і зручною низькою посадкою гостей зустрічає прекрасна гейша — берегиня відокремленої частині ресторану. Атмосфера умиротворення з 08:00 до 01:00, мікс-меню, small starters і барна карта від міксолога Артема Синегуба.

Фото: FENIX

Читайте також:

Новий заклад. Київ: міське кафе «Розкажи мені про Китай» на Великій Васильківській

Новий заклад. Київ: енотека «Барвінок» від Ігоря Сухомлина на Бессарабці

Новий заклад. Київ: чебуреки та чорноморський фіш-енд-чіпс у «Чебурек More» 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi