Офіційно: МОЗ підтвердив, що в Києві та декількох областях виконані критерії для відкриття ресторанів - PostEat

пошук

Офіційно: МОЗ підтвердив, що в Києві та декількох областях виконані критерії для відкриття ресторанів
22-06-2020 0 2143

MVP

Автор


Згідно даних Міністерства охорони здоров’я станом на 22 червня 2020 року, м.Київ, Вінницька, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська області не порушують критеріїв методології, визначеної постановою Кабміну №392 в редакції Постанови №500 від 17 червня 2020 року. Це означає, що ресторани в цих областях можуть працювати повною мірою з дотриманням протиепідеміологічних вимог, а посилення протиепідемічних заходів не буде запроваджено допоки критерії в нормі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

До областей порушників потрапили Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька,Чернігівська області. В цих регіонах, згідно п. 4 постанови №500 посилення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для посилення протиепідемічних заходів відповідно до відомостей, опублікованих на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я.

 

До цього ми писали про Новий підхід від КабМіну:

Раніше постановою КМУ №392 у пункті 3 була чітка визначена заборона на «роботу закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів (крім розміщених у них магазинів), діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, крім: діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках, у тому числі під тентами, на верандах, за умови дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), та інше.» 

А п.4 цієї постанови визначав порядок послаблення протиепідемічних заходів, які застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених цією постановою. Рішення про послаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

А тепер ситуація інша (згідно змін за Постановою №500):

в пункті 3 відсутня заборона на роботу закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), а пункт 4 передбачає можливість посилення протиепідемічних заходів, які застосовуються та припиняються на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для посилення протиепідемічних заходів відповідно до відомостей, опублікованих на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я. 

 

P.S. Дана новина не є юридичною порадою, а є новиною. Для застосування постанови №392 та прийняття рішення про відкриття/не відкриття свого ресторану, зверніться до юристів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi