пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Співзасновниця проєкту їzhakultura та видавництва їzhak, співавторка книги «Україна. Їжа та історія» Олена Брайченко розповіла у Facebook, що над твердженням «Їжа — це частина культури» й прийняттям цієї думки працює багато людей, аби викорінити радянський спадок сприйняття їжі, як виключно утилітарної частини нашого життя.
За її словами, гастрономія в Україні досі не сприймається ні як частина культури, а ні як частина креативної економіки.
«Наведу приклад. Коли видавництва збільшують кількість накладів книг, це ніколи не викликає критики чи негативу, а радше схвальні коментарі про стійкість. Хоча будемо відверті, не кожна нова книжка є якісним культурним продуктом.
А от діяльність ресторанів та кафе дуже часто стають предметом для насмішок, жартів й знецінення. Й мова тут не про «гучні гуляння чи дискотеки у комендатську годину». На кпини підіймаються черги до кафе, ціни на тістечка й поява нових закладів», — пояснює Олена Брайченко.
Вона додає, що для неї, це про те, що в Україні досі «їжу», яка є частиною економічних, соціальних, творчих процесів, не сприймають важливою частиною економіки та культури.
Читайте також:
На Кіровоградщині запрацював перший McDonald’s
На Київщині в поле викинули близько 60 трупів свиней, заражених африканською чумою
У Києві на мусульманському ринку можуть демонтувати кіоск із фалафелем від Іяда
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi