Бессарабський ринок - PostEat

пошук

Оновлений Бессарабський ринок відкривається: тестовий запуск вже 10 грудня
09-12-2025 0 139

10 грудня о 10:00 Бессарабський ринок відкривається в тестовому режимі, під новим брендом «Бессарабка. Ринок їжі», що поєднує історичну ринкову частину з сучасним гастропростором.

Команда, що займалась оновленням наголошує: ринок залишається. Усе, за що Бессарабку любили роками — люди, їхня справа, живий міський настрій — збережено.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Всередині Бессарабки за кілька днів до старту панував справжній робочий гамір: робітники встановлювали конструкції, прибиральники мили підлоги, продавці натирали прилавки і прикрашали ялинку. Усі поспішали, обмінювалися новинами та переживали. Попереду велика подія.

У залі встановили сучасне освітлення, кондиціювання та опалення. Ринок став теплим, світлим і охайним — таким, яким його давно хотіли бачити продавці та кияни.

Змінилися і торгові ритми. Тепер фудхол працюватиме до 22–23 години, і продавці сприймають це з натхненням: «Якщо ресторани працюватимуть і будуть люди — ми теж будемо тут до останнього!»

Що залишиться в ринковій частині

На своїх місцях продовжать працювати продавці, яких знає та підтримує місто. Тут і надалі можна буде купити:

  • Птицю, м’ясо, сало
  • Рибу, крабів
  • Ікру
  • Морепродукти
  • Молочну продукцію
  • Сири
  • Фрукти та овочі
  • Соління
  • Сухофрукти
  • Квіти
  • …та багато іншого.

Торгівля не переноситься і не скорочується. Вона інтегрується в оновлений простір, зберігаючи традиційний ритм ринку.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що нового з’явиться на Бессарабці

У центральній залі запрацює фудхол із 17 корнерами та баром, створений ініціативою 16 інвесторів. Тут відкриються 14 різних гастропроєктів, а для гостей облаштовано близько 400 посадкових місць. З’явиться невелика сцена для подій. Про це раніше повідомляли в The Village

Концепція передбачає, що два корнери не можуть бути однаковими, кожен матиме свій характер і кухню. Формат «готувати всередині ринку» не новий: на Бессарабці це існувало завжди, тепер — просто впорядковано й переосмислено. 

Ось, що вже встигли повідомити про фудлокації: 

«Нарешті можемо показати вам те, що досі тримали в таємниці. Знайомтесь: путівник фудлокаціями Бессарабки.

Тут зібрався цілий світ: рідна Україна, сонячна Італія, вогняна Грузія, пряна Індія, ніжна Японія, тепла Греція, і яскрава Мексика».

Серед локацій, які будуть присутні у фудзоні: Cherry coffee roasters & cakes, Gelartу — українське крафтове морозиво, МІНІСТЕРСТВО ДЕСЕРТІВ, Пекарня Витач, ресторан української кухні Глек, ресторан ЖАРОВНЯ, мережа з чебуреками Татарка, МАЦОНІ — Грузинське кафе-сироварня, мережа бургерів Burger Farm, ресторан індійської кухні HIMALAYA, мережа доставки Sushi Icons Delivery, кафе Буффаліно, стрітфуд формат Big Mama. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Чи чіпали історичну будівлю?

Бессарабський ринок — памʼятка архітектури національного значення, тому будь-які конструктивні зміни заборонені. Команда підкреслює: жоден автентичний елемент не демонтували й не пошкодили.

Зміни стосувалися лише естетики та функціональності торгових місць: модернізація обладнання; освітлення та оздоблення; інклюзивність; естетичне оновлення; мінімальні корекції, що не зачіпають історичні конструкції.

Планують залишити фотозону з оригінальною бессарабською плиткою.

Навіщо це все?

Простір був у занедбаному стані і втратив частину своєї ролі як міського центру. Ініціатива підприємців і адміністрації спрямована на повернення людям комфортного, живого ринку — місця, де можна і купити продукти, і смачно поїсти.

Фінальний етап — і зустрічаємося на відкритті

Зараз триває тестування обладнання, налаштування процесів і клінінг. Простір готують до стабільної роботи навіть у разі відключень.

А найголовніше, для відкриття залишилося лише одне: присутність відвідувачів.

«Бессарабка змінюється, але її серце — ринок — лишається з вами. Уже зовсім скоро ви зможете побачити все на власні очі», повідомляють в команді, яка займалась оновленням.

Фото: Бессарабка 

 

Читати також: 

46 Parallel Wine Group презентує новий вінтаж преміального ігристого — Grand Admiral Brut Nature 2019

Нові заклади Києва. Листопад 2025. 21 заклад, що відкрили в місті

Сніданки у форматі XXL. КИЇВХЛІБ запускає нові лінійки BIG TOAST та British Sandwich

Що подарувати на Різдво, щоб справді здивувати: добірка небанальних ідей. Частина 1

Новий заклад. Київ: на Хрещатику відкрився новий «Китайський Привіт»

Бессарабський ринок: від біржі праці до головного гастрономічного центру Києва

Нові заклади Києва. Жовтень 2025: 21 локація, що відкрилась в місті

Нові заклади Києва. Вересень 2025: 15 нових відкриттів першої половини осені

Нові заклади Києва. Серпень-вересень 2025: куди сходити в Києві цієї осені

Нові заклади Києва. Серпень 2025. 4 тиждень: дві бургерні, міське бістро, класичний ресторан, дві кав’ярні та міське кафе 

Нові заклади Києва. Серпень 2025: нові відкриття столиці

Нові заклади Києва. Липень 2025. Київ: нові локації міста 

Нові заклади Києва. Липень 2025. Київ: нові відкриття столиці 

Нові заклади Києва. Липень 2025: пекарня, сицилійська тратторія, затишний бар, київські карасі, кав’ярні та bageteria

Новий заклад Києва, липень 2025: Linden Cafe — локація від компанії Synergy Group

Нові заклади Києва: 10 локацій, що відкрились у січні 2025

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi