пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Про нові січневі ресторани та кафе Києва 2025 розповідає редакція PostEat. Перший місяць року поповнив гастрономічну карту столиці на десяток закладів різних форматів: ресторан морозива з повноцінним меню на Арсенальній, інстаграмна кафе-кондитерська на Бесарабці, bar&shop у ЦУМі, бар-театр на Великій Васильківській і не тільки в нашій щомісячній добірці.
Gelarty restaurant & gelateria | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Князів Острозьких, 8В
Години роботи: пн — пт з 09:00 до 22:00, сб — нд з 10:00 до 22:00
Дещо з меню: тартар з лосося з морозивом з лимона та базиліку — 435 грн, гарбузовий крем-суп з морозивом з горгонзоли — 150 грн, ризото з грибами та морозивом з трюфеля — 350 грн.
Деталі: Неподалік станції метро «Арсенальна» відкрився Gelarty restaurant & gelateria – заклад найбільшого українського виробника крафтового морозива Massimo Gelarty. Принципи виробництва Gelarty – виключно натуральні інгредієнти, жодних синтетичних ароматизаторів, барвників та емульгаторів. Наразі це єдиний в Україні ресторан морозива, де готують повноцінне меню, всі страви якого – закуски, салати, супи, пасти, м’ясо, риба, – сервірують з гастрономічним морозивом. Gelarty restaurant & gelateria – єдиний ресторан, в коктейльній карті якого є ціла колекція алкогольних коктейлів, для приготування яких використовується морозиво, – коктейлі gelarty style.
KREMÓVA | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Басейна, 1/2 (біля Бессарабського ринку)
Години роботи: 09:00-21:00
Дещо з меню: торт Наполеон «Крем-брюле» — 275 грн, десерт Luf-luf — 135 грн, сендвіч із ростбіфом — 370 грн, сирники із соусом «Крем-брюле» — 345 грн.
Деталі: Нещодавно у самому серці Києва відчинилася кафе-кондитерська KREMÓVA, створена з любові до солодкого мистецтва. Все починалося з виробництва, заснованого мамою та донькою, а тепер це простір, де витончені смаки поєднуються з естетикою. Меню вже улюблених киянами десертів доповнюють сніданки all day – збалансовані, легкі, з продуманими поєднаннями смаків і довершені естетичною подачею.
KYI | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Хрещатик, 38 (ЦУМ, 6-й поверх)
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Дещо з меню: коктейль KYIV Sour на крані або в банці — 220 грн, келих KYI горілки — 66 грн, курячий паштет, яблучний мармелад, хліб — 130 грн, молодий каштановий сир з трюфелем — 150 грн.
Деталі: У ЦУМі відкривається новий заклад у форматі bar&shop — KYI. Це проєкт Артема Скапенка (LoggerHead, HRAM, MAD Bar’s House, медіа про барну культуру BAROUT) і Наталі Макарчук, а ще — перший заклад майбутньої мережі. Барну карту розробив бартендер LoggerHead Іван Носко, меню їжі — Артем Кабулахін, переможець IV сезону “Мастер Шеф. Професіонали”. KYI BAR&SHOP знаходиться на шостому поверсі ЦУМу. Його історія почалась зі створення KYI горілки, присвяченої місту — і врешті переросла у бар з київським корінням. В меню — RTD-коктейлі (ready to drink), зокрема, на основі коктейльної горілки KYI, пиво та міцний алкоголь. Премікси готують щодня, тож коктейлі завжди свіжі, охолоджені та збалансовані.
Ґодо | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Велика Васильківська, 33
Години роботи: 11:00-22:30
Дещо з меню: сендвіч з лососем — 390 грн, тарілка витриманих сирів — 380 грн, крокет з креветкою — 320 грн, тар-тар з тунця — 460 грн, паніпурі кав’яр — 690 грн.
Деталі: Бар-театр «Ґодо» вдало поєднує атмосферу стильного бару та театрального майданчика, пропонуючи гостям різноманітні мистецькі заходи та приємні гастрономічні враження. Заклад має два рівні: на першому поверсі знаходиться барна зона, а на мінус першому — сцена для театральних вистав, концертів, лекцій та майстер-класів.
Кухнею керує шеф Гліб Клименко, відомий своєю роботою у First Line Group, а за авторські коктейлі відповідає шеф-барменка Юлія Терлецька, бренд-амбасадорка Nemiroff.
EPISODE Gastrobar | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Предславинська, 53 (ЖК «Французький Квартал 2»)
Години роботи: щодня 09:00-22:00
Дещо з меню: філе міньйон з трюфельним пюре — 650 грн, лосось з шафрановим рисом та соусом карі — 590 грн, качина грудка з кремовим бататом — 425 грн, гречаний боул з креветкою — 375 грн.
Деталі: Ресторан EPISODE Gastrobar відкрив нову локацію для гостей на Печерську. Заклад пропонує авторську кухню, оригінальне барне меню, комплексні обіди по будням, а також регулярне проведення заходів. Справжньою родзинкою нової локації стала італійська піца на дровах, приготована в печі за традиційним рецептом – саме такою, як в Італії. Меню ресторану задовольнить будь-який смак: широкий вибір сніданків, які можна замовити впродовж усього дня, вишукані закуски, авторські основні страви, а також healthy меню — нутритивні страви, в яких збалансовано смак та користь.
СІКЕРА БАР | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Софіївська, 6
Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00
Дещо з меню: сікера медова особлива — 150 грн/250 мл, сікера медова витримана — 180 грн/250 мл, равлики по-бургундськи 6/12 шт. — 120 грн/240 грн, сирна тарілка — 140 грн.
Деталі: У самому серці Києва відбулося відкриття першого в столиці “Сікера Бару”. Цей заклад пропонує відвідувачам унікальні напої на основі меду та фруктових соків, відомі як сікера, що мають давню історію та традиції. Окрім авторських напоїв, у меню представлені легкі закуски від місцевих виробників: крафтові сири, м’ясні делікатеси та запечені равлики по-бургундськи. Команда “Сікера Бару” планує розширення мережі, зокрема в перші дні лютого буде відкриття нових закладів на Подолі та поблизу станції метро «Хрещатик».
Kava & Strava | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Богдана Хмельницького, 29/2
Години роботи: щодня з 09:00 до 22:00
Деталі: У самому серці Києва відкрилось затишне кафе Kava & Strava, яке приваблює відвідувачів сніданками протягом усього дня та якісною кавою. Заклад поєднує в собі любов до кави та страв, створюючи унікальну атмосферу для гостей. Меню пропонує різноманітні сніданки, які можна замовити в будь-який час дня, а також інші страви, приготовані з якісних інгредієнтів.
Klara bakery & cafe | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Євгена Гуцала, 3
Години роботи: пн-пт 08:00-21:00, сб-нд 08:30-21:00
Дещо з меню: голубці курячі — 175 грн, биток свинний з картопляним пюре — 175 грн, куряче стегно в імбирно-медовому соусі з гречкою — 175 грн, сирники з малиновим соусом — 140 грн.
Деталі: Ще одна «Klara bakery & cafe» відкрила свої двері в січні на Печерську. Як завжди в меню свіженькі пиріжки, гарячі напої, комплексні обіди та десерти. Окрім популярних серед містян фірмових солодких та солоних пиріжків, в меню представлена кулінарія та десерти. В кулінарії ви знайдете бефстроганов, булгур з овочами, м’ясні та рибні котлети, салати, млинці з начинками, деруни та голубці.
МІУ́С | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Бутишів провулок, 17
Години роботи: будні 08:00-20:00, вихідні 09:00-20:00
Дещо з меню: еспресо — 60 грн, фільтр — 70 грн, капучино — 95 грн, матча-лате — 140 грн, какао — 110 грн.
Деталі: МІУ́С — нова кавʼярня, що відкрилась неподалік від готелю Салют та Парку Слави. Назва походить від річки у Донецькій області, звідки родом засновники закладу. Тут готують каву на specialty зерні, завжди мають декілька сортів звареної фільтр — кави. Вітрина заповнена найкращими київськими виробниками випічки, десертів та сендвічів. При плануванні простору в залі враховано все, щоб кожному було зручно: великий комунальний стіл для роботи, мʼякий диван для зустрічей з друзями, крісло, щоб просто сісти з чашкою кави.
Файна | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Салютна, 2
Години роботи: щодня з 08:00 до 21:00
Дещо з меню: макарон — 75 грн, еклери в асортименті — 119 грн, круасани від 99 грн, пончики — 60 грн.
Деталі: У житловому комплексі «Файна Таун» відкрилася нова кав’ярня «Файна». Заклад пропонує відвідувачам смачну каву, авторські напої, десерти та випічку. Кав’ярня створена з урахуванням потреб молодих батьків: тут є пеленальний столик та комфортні умови для відвідувачів з дітьми. Заклад також є pet-friendly, що дозволяє гостям приходити зі своїми домашніми улюбленцями. Для тих, хто працює віддалено, передбачені зручні умови для роботи за ноутбуком.
Головна фото: Daniel Nouri
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi