Робота для працівників сфери HoReCa за кордоном - PostEat

пошук

Робота для працівників сфери HoReCa за кордоном
16-06-2022 0 848

Партнери

Автор


Якщо ви перебуваєте за кордоном і шукаєте роботу – дивіться вакансії від волонтерської організації HoReCa.Angels. Наразі організація пропонує близько 1000 місць у 20 країнах Європи та Катарі. Докладніше про роботу організації розповів її співзасновник Андрій Магалецький.

Ви створили соціальний проєкт HoReCa.Angels, що допомагає працівникам сфери HoReCa знайти роботу за кордоном. Розкажіть про основну ідею проєкту. Які головні його напрями допомоги? Чому він важливий?

На момент створення проєкту понад 4 мільйонів українців залишили свою країну через широкомасштабне воєнне втручання росії на територію України. Здебільшого це жінки та діти. І дивлячись на те, як до Європи у свій час приїжджали біженці з Сирії, Іраку, Афганістану, і нікому не були потрібні, ми не хочемо такої долі для співвітчизників. Наше завдання – щоб українців у Європі сприймали як повноправних членів європейського суспільства, що заробляють кошти на утримання себе та своїх дітей. Тобто основна мета проєкту – соціальна адаптація українців за кордоном. Крім того, ми не знаємо як довго триватиме ця війна. Тому українці мають бути фінансово забезпечені.

Також ми хочемо, аби українські спеціалісти сфери HoReCa не втратили своїх професійних навичок під час війни. Ми даємо їм змогу і далі працювати, можливо не зовсім на тих посадах, які вони звикли мати в Україні, тим не менш більшість буде мати роботу і здобувати новий досвід. Як-то кажуть, головне зробити перший крок, і він іноді найскладніший. Ми допомагаємо його зробити.

Коли і у кого виникла ідея проєкту? З ким Ви працюєте над ним?

Насамперед ідея виникла у мене – Андрія Магалецького, керуючого партнера компанії Restetika, президента Асоціації Кулінарів України. Вона з’явилася, коли я вперше почув про кількість біженців, які вимушені були виїхати з України. Тоді цією ідеєю я поділився зі своїм бізнес-партнером Артуром Лупашко, CEO Ribas Hotels Group, який мене дуже підтримав і дав певні поради у якому напрямі рухатися, щоб цей проєкт реалізувати.

Крім того, я розповів про цей задум своїй колишній колезі та вже багаторічній подрузі Тетяні Гончаренко, яка є власницею маркетинг агенції Bee Smart, спеціалізованої саме на HoReCa, а також готельєркою з 15річним досвідом і широкою мережею контактів., як і всі ми. Вона так само, як і багато українців, наразі вимушено перебуває за кордоном, і на собі відчула всі особливості влаштування нового життя з нуля в іншій країні і з якими викликами щоденно стикаються наші біженки і біженці. Її дуже захопила ця ідея і ми вирішили працювати над нею вдвох.

Далі – ми за тиждень створили команду з попередніх колег, а іноді і зовсім невідомих волонтерів, які захотіли стати частиною HoReCa Angels.

HoReCa Angels має таку назву, за подобою до бізнес-ангелів, тобто спільнота людей, які турбуються і опікуються працівниками сфери HoReCa.

Основні цілі проекту:

  • допомогти знайти роботу і забезпечувати свою сім’ю
  • адаптуватися в «чужому» середовищі
  • бути повноцінною частиною європейського суспільства
  • отримати неоціненний досвід роботи в HoReCa індустрії в країнах ЄС, який потім можна використати при роботі в своїй же сфері після перемоги України у війні і поверненню додому
  • за рахунок роботи частково знизити психологічний тиск через постійні відчуття переживання і т.д.

Вже зараз організація нараховує понад 20 HoReCa.Angels. І як це не дивно, половину з Ангелів ми ніколи не бачили наживо! Так і працюємо вже другий місяць. Також у процесі до нас долучилася маркетингова агенція Lions Pride Agency, які допомагають з просуванням проєкту HoReCa.Angels. І на сьогодні вже маємо під 1000 вакансій в 20 країнах, включаючи Україну, а також 3 соціальні мережі для розповсюдження інформації про вакансії.

Чому, на Вашу думку, важливо допомагати українським біженцям, що працювали в сфері HoReCa за кордоном?

Біженці, що перебувають за кордоном, стикаються на фоні всіх психологічних травм ще з такими проблемами, як соціальна неадаптація в суспільстві, незнання мови тощо. Робота у такому випадку – відволікаючий маневр, який дає змогу людям не акцентуватися на проблемах. Крім того, вона допомагає фінансово забезпечити себе та свою сім’ю. Але в кожній країні свої особливості пошуку, свої канали, й іноді навіть мова стає перепоною у пошуку роботи. Або банально не вистачає часу! Адже пошук роботи – це вже велика робота! Ми збираємо всі актуальні вакансії в кожному регіоні та даємо їх в одній базі, з актуальними контактами, значно спрощуючи процес пошуку. Просто перевіряйте щоденні оновлення, обирайте свою країну та надсилайте резюме!

Як відбувається процес пошуку роботи для біженців? Скільки контактів вже вдалося переробити?

Оскільки ми як і більшість Ангелів нашої організації працюємо в сфері HoReCa, у нас є дуже багато контактів серед колег за кордоном. Тобто ми шукаємо вакансії, базуючись здебільшого на особистих зв’язках. Також деякі контакти знаходимо за порадою друзів.

У таких випадках ми зв’язуємось з потенційним роботодавцем, проговорюємо з ним умови, просимо його заповнити Google Форму, де вказано основні посадові обов’язки, можливості поселення, знання мови, місто, країну  та інші нюанси. Далі ми обговорюємо важливі умови з нашого боку і тоді вже публікуємо вакансію у наших соціальних мережах. Наразі в нас вже є біля 1000 вакансій за 2 місяці.

Скільки країн вже пропонують роботу українським біженцям у Вашому проєкті?

Більше 20 країн Європи, а також Катар (Перська затока).

Які успішні компанії вже погодилися співпрацювати з Вашим проєктом?

З найбільш відомих світових брендів у нас були вакансії в готелі Moxy – це суббренд компанії Marriott International, а також у мережі Sheraton (Marriott International). У нас є понад 300 вакансій від одного з найбільших готельних операторів північної Греції – Sani Resort, кількох німецьких локальних мереж готелів і ресторанів. Ми і далі працюємо над новими пропозиціями та вакансіями. Проєкт підтримали найвідоміші українські ресторатори та готельєри. І прямо зараз йдуть переговори й активна співпраця з відомими представниками HoReCa за кордоном. Нас вже підтримали такі “ЗУБРи” HoReCa: Артур Лупашко,  Дмитро Борисов, Ольга Насонова, Олексій Краковський, Олександр Ярош. А серед наявних вакансій предсталені “гранди” сфери гостинності — бренди — Ritz-Carlton, Hilton, Castlewood Hotels and Resorts, Accor, Mandarin Orienta, Sheraton, Moxy, DoubleTree by Hilton, Burger King і список надалі росте

Які канали інформування українців про вакансії Ви використовуєте?

Наразі ми ведемо Telegram-канал, Facebook та Instagram. Усі вакансії публікуються в єдиному файлі HoReCa Angels JobsBank, який щоденно оновлюється, згрупований по країнах і має всі контакти: https://bit.ly/3KN4HaP

Як приєднатися до проєкту?

Щоб приєднатися до проєкту, необхідно підписатися на сторінки HoReCa.Angels у соціальних мережах.

Якщо ви хочете стати частиною команди HoReCa.Angels і допомагати українцям, потрібно написати мені або Тетяні у Facebook і ми знайдемо для вас місце, де у нас не вистачає рук.

Які Ваші подальші дії з розвитку проєкту HoReCa.Angels?

Ми хочемо розширити аудиторію проєкту до понад 10 000 осіб. Наша задача – надати українцям якомога більше можливостей для працевлаштування. Будь-яка працевлаштована людина за кордоном – для нас це вже перемога, успіх. Запрошуємо всіх долучитися до проєкту!

Відгуки про нашу роботу:

SuperAngel Христя,  відповідає за пошук вакансій за кордоном

«Якщо мене запитають про мій супер скіл, то я однозначно, мабуть, як і мільйони тих, хто працює у сегменті HoReCa, відповім – «гнучкість», бо без цього аж ніяк. Але всі ті скіли гаснуть, коли ти шукаєш роботу за кордоном, бо на твоїй землі війна і ти розумієш, що то є правильно: йти далі, продовжувати жити, ти сильний.

Перед першою співбесідою «не вдома», а в Білостоці (Польща) я була дуже схвильована, бо, як не крути, я вже років 12 працюю на керівних посадах, а тут треба починати з двох сходинок нижче у маленькій ресторації, бо рівень мови ще не відповідає більш високим посадам. Та моє незадоволення ситуацію та запропонованою посадою вмить зникло, коли поряд зі мною на співбесіду з’явилась ще одна українка. Вона була завучем у Харкові, про ресторанний бізнес знає тільки як відвідувач, бо все життя вчить дітей, і починає не просто зі сходинки назад, а з нуля… І в той момент мене вже нічого «не гризло» всередині, бо як би я сильно не переживала, я точно знала, що і приблизно не можу собі уявити, як схвильована моя співвітчизниця.

Рухатися далі то круто, ходити на співбесіди теж треба, бо може роботу ти і знаходиш не зовсім ту, яка відповідає реальним можливостям, але точно стаєш на голову вище від себе попереднього.

Мій «ангельський» меседж заснований на власному досвіді: будьте гнучкими, не оцінюйте ситуацію тільки з однієї сторони, дивіться ширше, часом крок або два назад може стати просто розгоном».

Оля Добровольська, працевлаштувалась завдяки HoReCa.Angels у Греції, в Sani Resort

«Познайомилась я з компанією через сторіс Ірини Магалецької, побачила, що була організована група, де зібрані пропозиції щодо працевлаштування за кордоном.

Аліса, менеджер з працевлаштування на о. Родос (Греція) запропонувала мені роботу за результатами резюме, якої навіть не було в оголошенні. Ба більше, із заробітною плати в рази вище, ніж я очікувала. Зараз я працюю на рецепції у мережі SPA-центрів на острові (ця мережа має майже 50 центрів у місцевих готелях), і отримую майже таку саму заробітну плату, яку мала в Україні до війни (що є важливим фактором для мене), проте працюю чітко 9 годин і ні хвилини більше (чого не можна сказати про мою минулу роботу).

Роботодавець надав мені житло, харчування при готелі та вихідні за бажанням. Заробітна плата нараховується за кожний робочий день. До речі, ми також маємо додатковий % від продажу товарів, що є ще одним бонусом до ставки.

Моє керівництво піклується про умови проживання, чи все в мене добре, чи можливо мені потрібна будь-яка допомога. В кімнаті нас лише двоє, я та ще одна дівчина з України. Кімнатою це складно назвати, це більш як однокімнатна квартира, в якій ми маємо холодильник, пральну машину, плиту, праску тощо. В мене чудова робоча форма і найгарніший name tag у світі. Коли мої друзі питають в мене, як я знайшла роботу за кордоном і як виїхала, я завжди рекомендую звернутись до янголиків Horeca».

Контакти HoReCa.Angels:

https://www.facebook.com/horeca.angels

https://instagram.com/horeca.angels

https://t.me/HorecaAngels

Контакти організаторів:

Андрій Магалецький: https://www.facebook.com/andriy.magaletskiy

Тетяна Гончаренко: профіль https://www.facebook.com/gonchareno

Текст та фото надані партнером.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi