Шеф-кухар Хосе Андрес номінований на Нобелівську премію миру. Він годує та дає роботу мігрантам - PostEat

пошук

Шеф-кухар Хосе Андрес номінований на Нобелівську премію миру. Він годує та дає роботу мігрантам
08-10-2019 0 1204


11 жовтня Нобелівський комітет в Осло оголосить переможця Нобелівської премії миру 2019 року. Серед номінантів на премію — американський шеф-кухар Хосе Андрес, який дає роботу мігрантам та годує постраждалих від стихій.

Мішленівського шефа Хосе Андреса називають один з винахідників молекулярної кухні та популяризатором мексиканської кухні. Він викладає кулінарний курс фізики в Гарварді, а журнал Forbes включив його до списку найбільш впливових людей світу.

Також  Андреса відомий принциповою гуманістичною позицією щодо мігрантів. 2015 року він  відмовився відкривати свій ресторан в Trump International Hotel після того, як Дональд Трамп назвав мексиканських мігрантів «злодіями» та «гвалтівниками». А 2017 році приєднався до акції «День без мігрантів» і закрив три своїх ресторани, де працюють мігранти, щоб показати важливість їх роботи в щоденному житті американців.

Для допомоги людям, які постраждали після стихійного лиха, в 2010 Хосе Андрес заснував благодійну організацію World Central Kitchen. Разом з волонтерами шеф організував харчування постраждалих в Пуерто-Ріко після урагану «Марія» та на Гаваях після виверження вулкану в 2018 році.

У вересні 2019 року Хосе Андрес придбав український всюдихід «Шерп», щоб доправити їжу постраждалим від урагану «Доріан» на Багамах.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Разом з Хосе Андрес на Нобелівську премію претендують 301 номінант — 223 особи та 78 організацій. Офіційний список тримається в секреті, але головними фаворитами називають шведську екоактивістку Ґрета Тунберґ, прем’єр-міністра Ефіопії Абій Ахмеда, який закінчив 20-річну війну між Ефіопією та Еритреєю, прем’єр-міністерку Нової Зеландії Джасінду Ардерн, яка стала символом співпереживання після розстрілу мусульман в мечетях Крайстчерча, організацію «Репортери без кордонів» та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). 

Фото: José Andrés

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi