Столичний заклад заборонив працювати за ноутбуком редакторці The Kyiv Independent - PostEat

пошук

Столичний заклад заборонив працювати за ноутбуком редакторці The Kyiv Independent
20-01-2023 0 373


Головна редакторка англійськомовного українського ЗМІ The Kyiv Independent Ольга Руденко розповіла у Facebook, що у столичному кафе «Комета» їй заборонили працювати за ноутбуком у вихідних день. У закладі вже відреагували на ситуацію, і заявили, що під час війни та відключень електроенергії там призупиняють всі обмеження щодо роботи з ноутбуком, які діяли в кафе до 24 лютого. Власниця кафе «Зигзаг» і «Комета» Любов Цибульська попросила вибачення в Ольги за інцидент та додала, що адміністратор, яка просила редакторку не працювати за ноутбуком, визнала свою помилку, з нею проведена робота. 

За словами Ольги Руденко, подібний інцидент з роботою за ноутбуком трапився з нею у цьому ж закладі близько місяця тому. Тоді теж була субота, але заклад був напівпорожнім. Ситуація обурила її, і вона записала про це одну сторіз для вузького кола друзів в Instagram, навіть не називаючи назву закладу. 

“Але сьогодні було вже не дуже смішно, бо мене вигнали звідти вдруге. 

Я забігла на годинку ввечері, щоб перекусити і попрацювати. В дикій робочій запарі, коли горить все — і таск ліст, і нерви. І ніякого обіду, звичайно, не було. Є лише мрія про гарячу їжу. Відкрила ноутбук одразу. Зробила замовлення. Почала пити каву. 

За якийсь час біля мого плеча з’явилось обличчя і повідомило, що працювати тут після 19 не можна. На моє уточнююче питання, чому мене не попередили про це одразу, коли я відкрила ноутбук, адміністратор сказала “Ми не помітили”. І додала, wait for it: “Я пам’ятаю, що Я ВАМ ВЖЕ ПРО ЦЕ КАЗАЛА”. У мене горить дуже важлива задача. Вже сильно нервуюючи і відчуваючи себе м’яко кажучи неприємно, я попросила дати мені 10 хвилин, щоб закінчити термінову справу. Адміністратор відмовила.

Цього разу я виходила з цього чудового місця вже в сльозах. Бо напруження, нерви, ось це все. 

Дорога адміністратор Аня. Дякую за людяність і гостинність. Я вас теж тепер добре пам’ятатиму.

Дорога Kometa Pizza, що у Рейтарська Circle. Якщо це був не ексцес виконавця, то які у вас думки щодо етичності заборони людям працювати у вас з ноутбуком після 19 і на вихідних у час, коли: 

1) роботи більше ніж зазвичай, бо всі працюємо на перемогу і

2) не у всіх є електрика, а у вас є завжди — наскільки я розумію, бо ви підключені до лінії критичної інфраструктури?”, — розповіла редакторка The Kyiv Independent. 

Ольга додає, що задача, яка в неї “горіла”, і на яку вона просила в адміністратора 10 хвилин — це новина про те, що Facebook перестав вважати Азов небезпечною організацією. Meta дали її їхньому виданню ексклюзивно, в них вона виходила перша, тому Ольга хотіла поставити її якнайшвидше.

Кафе “Комета”, що на вулиці Рейтарська, 15, відреагувало на інцидент. Там повідомили, що їм дуже прикро, і вони намагатимуться реабілітуватись після цієї ситуації. На час війни та відключень електроенергії у закладі призупинено всі обмеження щодо роботи з ноутбуком, які діяли там до 24 лютого. У кафе завжди раді усім гостям, і тим хто відпочиває, і тим хто працює. 

“Пані Ольго, нам прикро, що сьогодні між нами сталося таке непорозуміння.

Ми завжди раді бачити вас у Кометі на каву та обід або вечерю.

Ми не можемо заперечувати те, що ви цілком маєте рацію.

Дійсно, зараз позитивні емоції, єдність і підтримка мають бути нашими загальними рушіями, і сьогодні ми на хвилину збились з курсу. У нас діяли такі правила щодо ноутів до 24 лютого, бо увечері було багато бажаючих повечеряти. Але війна змінила все. І внутрішньо в команді ми не раз проговорювали це. Зараз стільки людей не мають електрики вдома, що попрацювати, підзарядитись в кафе — це часто єдина можливість для наших гостей. Нам особливо прикро, бо ми точно знаємо, що ми це питання пропрацьовували. Але, на жаль, таке трапляється.

Ми вдячні вам за те, що не мовчите, що допомагаєте нам стати краще і усвідомити свої помилки.

Впевнені, що на час війни та відключень електроенергії буде доречно прислухатись до ваших зауважень і призупинити всі обмеження щодо роботи з ноутбуком, які діяли в нас до 24 лютого.

Ми завжди раді усім гостям, і тим хто відпочиває, і тим хто працює. Нам би дуже не хотілося лишати вас з негативним відношенням до нас, після останньої ситуації, тому наступного разу чекаємо на вас ще більше.

Впевнені, що зможемо реабілітуватись у ваших очах”, — написав заклад у коментарях під дописом.

Власниця кафе «Зигзаг» і «Комета» Любов Цибульська визнала, що це промах команди кафе, адже раніше з ними обговорювалось, що в умовах війни правило про заборону роботи за ноутбуком у вихідні після 19:00 не повинно діяти. Любов додає, що сталась помилка, і адміністратор визнала її.

“Хочу попросити вибачення. Це дійсно промах. Ми підняли наші внутрішні переписки і побачили, що ми не раз обговорювали, що в умовах війни, зокрема блекаутів, це правило не повинно діяти. Так, сталась помилка. Людина визнала її, з нею проведена робота. Нам дуже прикро, що так сталось. Водночас, я не вважаю, що цієї причини достатньо для того, аби її звільняти. Ця команда волонтерила (коли кафе фізично не могло оплачувати їм цю роботу) з перших днів повномасштабного вторгнення. Готувала їжу для військових, медиків та літніх людей. По 600-700 порцій в день разом з нашими неймовірними гостями-волонтерами. Ми привезли 15 автівок для наших військових і 3 автівки купили повністю самі. З обох кафе ми витратили усі заощадження на допомогу війську.

У нас є ціла низка безапеляційних причин для звільнення. Зокрема, того, що стосується громадянської позиції, української мови. І такі випадки, на жаль, були.

Ми завжди даємо людям другий шанс, якщо вони на нього заслуговують.

Це правило щодо ноутбуків після 19.00 діяло до війни. Комета відкрилась незадовго до неї. Це дійсно бізнес, в якому не буде сенсу, якщо він буде збитковим. Маємо повноцінну кухню і досить чималий штат людей. Вони всі заслуговують на повагу і достойну платню. Вони всі проявили себе гідно за час війни. Мені шкода, що сталась така помилка”, — написала Любов Цибульська у коментарях під дописом.

Фото: Facebook Olga Rudenko

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi