À la Française: французькі ресторани Києва - PostEat

пошук

À la Française: французькі ресторани Києва
25-11-2019 0 735


В усьому світі французька кухня відома своїми делікатесами і вважається найвишуканішою. Особливістю кухні вважаються сири, яких тут понад 400 сортів та вина, без яких не можна уявити собі французьку трапезу. Щоб познайомитися з гастрономічними традиціями Франції, вам не обов’язково їхати в подорож — розповідаємо, де спробувати французьку кухню в українській столиці.

Цікаві факти про французьку кухню:

  • У 2010 році французька кухня була занесена ЮНЕСКО в список нематеріальної культурної спадщини людства.
  • Французьку кухню умовно ділять на cuisine regionale (регіональну кухню), cuisine bourgeoise (загальну французьку кухню) та haute cuisine (високу кухню), прикладом якої свого часу була придворна кухня французьких королів.
  • Регіональна французька кухня відрізняється традиційністю. Якщо в Провансі в м’ясо додадуть більше запашних трав, то в Бургундії його приготують з вином.
  • У порівнянні з іншими країнами Європи у французькій кулінарії використовується менше молочних продуктів. Виняток становлять всесвітньо відомі сири.
  • Жаб’ячі лапки — відомий французький делікатес, який зараз не часто подають в ресторані. Це пов’язано зі складнощами в приготуванні і багатьма заборонами, покликаними уберегти жаб від повного знищення. Як свідчить історія, ця екзотична страва, за часів середньовіччя зовсім не вважалась делікатесом і було їжею бідних селян.
  • Протягом століть цибулевий суп можна було зустріти лише на столах бідних селян. Тільки у XVIII столітті він став королівським делікатесом. За легендою, винахідником сучасної версії цибулевого супу був Людовик XV — опинившись на полюванні без вечері, він приготував суп з цибулі, олії та шампанського.
  • Кіш лорен — старовинний французький відкритий пиріг з беконом та вершками. Назва та рецептура пирога з’явились у XVI столітті в провінції Лотарингія, яка історично поєднує французьку та німецьку культури. Традиційна заощадливість місцевого населення змушувала їх не викидати жодних решток продуктів та вигадувати з них страви.

Citronelle

Де: вул. Богдана Хмельницького, 23

Бюджет: ₴₴₴. Салати (195–595 грн), гарячі закуски (195–415 грн), страви з м’яса і птиці (168–1550 грн), десерти (59–580 грн).

Страви: ризото з лісовими грибами – 360 грн, крудо з сібаса – 215 грн, качина грудка зі сморчками, ніжною поленою та соусом бордолез – 490 грн, смажена лемонсоль з лимонним пряженим маслом – 265 грн/100 г.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, французька кухня, сучасний інтер’єр у пастельних тонах, панорамні вікна, сніданки, винна карта, еногастрономічні вечори, винотека з великим вибором французьких вин.

Citronelle — ресторан у форматі bistro noveau, де готують найкращі страви французької гастрономії. Вишуканий інтер’єр та першокласне обслуговування створюють у закладі ідеальну атмосферу, а французька кухня у легкому форматі без будь-яких обмежень задовольнить будь-якого гурмана. Шеф Ігор Крамаренко подбає про винятковість подачі, а досвідчений сомельє порекомендує вино, яке найкраще підкреслить смак обраних страв.

Très Français

Де: вул. Костьольна, 3

Бюджет: ₴₴. Салати (175–362 грн), супи (128–385 грн), паста (245–290 грн), десерти (35–168 грн).

Страви: равлики по-бургундськи – 195 грн, грабен дофінуа з мікс салатом – 135 грн, кіш лорен з сьомгою, броколі та томатами чері – 176 грн, стейк з кролика по-прованськи з картоплею та корнішонами – 352 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: розташований в центрі Києва, належить до сім’ї ресторанів Tres Franсais, ресторан регіональної французької кухні, сирна лавка, сніданки з 09:00 до 12:00 по буднях і до 16:00 у вихідні, бізнес-ланчі (діють з 12:00 до 16:00, меню ланчів оновлюється щочетверга), 4 зали, дитяче меню, сніданки, виставки, літні ярмарки, доросла і дитяча кулінарні школи, паркінг, формат take away, доставка.

Très FRANÇAIS — заклад французької кухні, який входить до сім’ї ресторанів Famille Très FRANÇAIS. Сповнений класичного шарму, заклад занурює гостя в атмосферу сучасного Парижу. Особлива атмосфера панує в Très FRANÇAIS щодня, а вечорами п’ятниці та суботи доповнюється живою музикою. Автентична атмосфера, меню з традиційними стравами регіональної кухні, сирна лавка чекають на вас у Très FRANÇAIS.

Graine de Moutarde

Де: вул. Московська, 41/8

Бюджет: ₴₴₴. Закуски і салати (175–620 грн), м’ясні страви (260–530 грн), десерти (70–290 грн).

Страви: морський гребінець зі шпинатом – 760 грн, соте з морепродуктів у соусі бер-блан – 990 грн, фуа-гра з ревенем – 490 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан авторської кухні французького шеф-кухаря Руїза Сіріака, знаходиться на Печерську, світлий інтер’єр, колекція гірчиці з Франції на замовлення ресторану, літня тераса, панорамні вікна, великий вибір французьких та італійських вин, що зберігаються в кам’яній винній кімнаті в замковому стилі, приватна зала.

Ресторан Graine de Moutarde знаходиться на Печерську, назва перекладається як «зерно гірчиці». Затишний та зручний інтер’єр закладу створювали французькі дизайнери. Особливості закладу – панорамні вікна, вази ручної роботи, гардероб у вигляді винної бочки. Тут ви можете скуштувати страви авторської кухні від французького шеф-кухаря Руїза Сиріака. Із напоїв — великий вибір французьких та італійських вин, які зберігаються в кам’яній винній кімнаті.

Gorchitsa Cafe

Де: вул. П. Орлика, 6

Бюджет: ₴₴. Закуски (146–360 грн), рибні страви (268–436 грн), м’ясні страви (209–328 грн).

Страви: бургундські равлики в гірчичному соусі – 180 грн/6 шт., смажена фуа-гра з соусом бальзамік – 328 грн, консоме з курки та овочів – 120 грн, соковитий медальйон гриль з соусом бордолез – 278 грн.

Напої: еспресо – 42 грн, лате – 52 грн, какао – 52 грн, глінтвейн – 174 грн.

Деталі: кафе-ресторан, знаходиться в центрі Києва (Липки), французька кухня, сучасний інтер’єр у світлих тонах, сніданки, меню напоїв, винна карта, вина з Італії, Франції, Чилі, Австрії, проводяться винні дегустації.

Gorchitsa Café — французький ресторан у класичному стилі на Липках. Інтер’єр закладу стриманий і водночас вишуканий: багато природного світла, теплих тонів і дерев’яних меблів. В меню – страви класичної французької та європейської кухонь. У Gorchitsa Café велика винна карта — гостям пропонують вина Нового Світу, Франції, Італії, а також десертні вина.

Belmondo restaurant

Де: вул. Гоголівська, 17

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (85–210 грн), салати (130-375 грн), гарячі рибні та м’ясні страви (225–340 грн),

Страви: філе судака з рисом та овочами – 225 грн, мегре з яблуками, молодою спаржею і апельсиновим соусом – 285 грн, французький сирний пиріг – 150 грн, яблучний пиріг з ванільним морозивом – 105 грн.

Напої: ігристе вино «Просеко Тревізо» – 570 грн/750 мл, біле вино «Кон дю Рон Лє Боротьєрс» – 550 грн/750 мл, червоне вино «Бургунь Піно Нуар» – 960 грн/750 мл.

Деталі: тематичний ресторан, названий на честь французького актора Жана-Поля Бельмондо; знаходиться в центрі Києва, французька кухня, автентичні рецепти, сезонне меню, літня тераса, стильний інтер’єр, великий вибір французьких та італійських вин, резерв столів.

Belmondo — ресторан французької кухні, що знаходиться в історичній частині столиці. В меню ресторану ви знайдете кращі рецепти домашніх страв Франції з цікавою подачею. Шеф-кухар прагне показати, що навіть з 3-4 продуктів можна створити вишукану страву, головне правильно поєднати смаки. У барній картці великий вибір французьких вин та вин з найкращих винних регіонів світу.

La Veranda

Де: вул. Академіка Богомольця, 7/ 14

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (124–380 грн), страви з м’яса (324–488 грн), десерти (115–199 грн).

Страви: філе форелі з картопляним пюре з лимоном та маринованим цикорієм – 380 грн, салат із запеченим буряком з козячим сиром та апельсиновим гелем – 236 грн, філе ягняти в травах, шпинат, пюре з копченого часнику та соус із гірчиці з розмарином – 520 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: французька та італійська кухні, меню спаржі від кухарів Томаша Фріштенські та Радека Давида, резерв столів, паркінг, доставка, тераса, формат take away.

La Veranda — це ресторан французької та італійської кухні. Безперечна перевага ресторану La Veranda — тихий сад, на який відкривається вид з великих панорамних вікон. Над стравами у La Veranda працюють шеф-кухарі Радек Давид і Томаш Фріштенські, завдяки їм ви можете спробувати цікаві гастрономічні поєднання французької та італійської кухонь.

PAUL

Де: вул. Ярославов Вал, 26; вул. Архитектора Городецкого, 6.

Бюджет: ₴₴. Салати (178–355 грн), м’ясні страви (228–530 грн), закуски (110–276 грн).

Страви: паста з кроликом – 287 грн, сендвіч з тунцем – 197 грн, прованський томатний суп з креветками – 195 грн, антрекот із телятини на кістці – 410 грн.

Напої: «Белліні» – 135 грн, «Маргарита» – 135 грн, «Хьюго» – 155 грн.

Деталі: мережа французьких пекарень-кондитерських зі столітньою історією, сніданки, завжди свіжа випічка, випічка без дріжджів, хліб, дитячий розділ в меню, take away.

PAUL — всесвітньо відома мережа кондитерських-пекарень, яка була заснована у Франції в 1889 році як сімейний бізнес та зараз працює в 31 країні світу. Заклади мережі PAUL мають особливий французький шарм і затишок, тому тут приємно почати день класичним паризьким круасаном, пообідати ситним пирогом кіш і повечеряти легким салатом.

Фото: Facebook Citronelle, Très Français — очень по-французски, Graine de Moutarde, Gorchitsa Cafe, Belmondo restaurant , ресторан Бельмондо, La Veranda Kyiv, PAUL Ukraine official

Головна фотографія: La Veranda

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi