Tatar Bunar у Лондоні може потрапити до Michelin Tatar Bunar у Лондоні може потрапити до Michelin: Алекс Купер натякнув на важливий лист від гіда - PostEat

пошук

Tatar Bunar у Лондоні може потрапити до Michelin: Алекс Купер натякнув на важливий лист від гіда
04-11-2025 0 3501

Український ресторатор Алекс Купер знову привернув увагу. Цього разу не лише в Україні. Його лондонський проєкт Tatar Bunar, який відкрився навесні 2025 року, може потрапити до списку закладів, відзначених Michelin. Про це повідомляє видання NV.

Про це Алекс Купер натякнув у своєму Instagram, опублікувавши сторіс з інтригуючим коментарем про “лист від Хогвардс» («міжнародного ресторанного гіда”). Алекс не розкрив деталей, однак мова може йти про відзнаку Michelin Guide або навіть зірку.

Фото: від видання NV

Tatar Bunar в Лондоні вже згадували світові впливові медіа, зокрема, The Financial Times. Заклад також робив поп апи з відомою в Британії гастрономічною авторкою українського походження Олею Геркулес. 

Якщо припущення підтвердяться, це стане історичним моментом. Уперше український гастрономічний проєкт у Лондоні опиниться серед імен, до яких приглядається Michelin Guide. І навіть без офіційного статусу, факт такого розгляду говорить про те, що українська кухня впевнено входить до глобального гастрономічного діалогу, не як екзотика, а як повноцінний гравець.

Про гід Michelin

Прим. ред. Michelin закритий гастрономічний інститут. Інспектори працюють анонімно, приходять у ресторани як звичайні гості, оплачують рахунок, оцінюють кухню за критеріями: якість продуктів, техніка, гармонія смаків, індивідуальність шефа та стабільність результату. Після серії візитів команда ухвалює колегіальне рішення, і тоді ресторан може опинитися у гіді або отримати одну з позначок, від рекомендації до зірки.

Проте перший сигнал про те, що ресторан опинився «в полі зору» Michelin, іноді справді надходить у вигляді листа чи електронного повідомлення. Це може бути запит на уточнення інформації, підтвердження контактів або запрошення до участі в оновленні гіда.

Лист не означає автоматичного присудження зірки. Офіційні результати публікуються одночасно для всіх під час презентацій, про нагороду Michelin не попереджає.

Саме тому у світі кожен подібний випадок: сигнал, що ресторан опинився на орбіті найвпливовішого гастрономічного рейтингу планети.

Фото: tatarbunar.london

Читати також: 

Нові заклади Києва жовтень 2025: 21 локація, що відкрилась в місті

Wine&Spirits Ukraine 2025: синергія українського та світового винного досвіду

Безлімітне ігристе та коктейлі в Києві: топ закладів з напоями без обмежень

Tatar Bunar у Лондоні може потрапити до Michelin: Алекс Купер натякнув на важливий лист від гіда

Корпоратив в Києві у форматі вечері: простори, проекти та заклади з дегустаційним меню або гастрономічними вечерями

Дегустаційний конкурс Ukraine Wine&Spirits Awards 2025: оголошено результати

Локації та ресторани для корпоративів з окремим банкетними залами

«Українське вино — частина світової культурної спадщини»: форум презентує винних амбасадорів України 2025

Баланс смаку в коктейлях: від кислотності до dilution

New Food Summit 2025 відбувся у Києві — головна подія року для агріфуд-ринку

Шоколадний батончик Жуколад із личинками представили у Києві

Kyiv Food Market закривається на оновлення формату

Де провести новорічний корпоратив у Києві 2026: топ просторів та закладів

Нове японське міське кафе Oishi Ba відкрилось у Києві

Новий японський ресторан ҐО відкрився у Києві на вулиці Обсерваторній

Витримка стейків: технології dry aged, wet-aged, butter steak і трюфельний Рібай

Топ-7 бургерів у Києві, які готують не бургерні заклади

Wine&Spirits Ukraine 2025: нова локація, понад 100 брендів і світові прем’єри

WorldFood Ukraine 2025: визначна подія для професіоналів харчової галузі, продуктового ритейлу та дистриб’юції

Українські вина здобули золото на Sélections Mondiales des Vins 2025 у Північній Америці

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi