пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ГО «Центр гастрономічних досліджень», Журнал «Місто: історія, культура, суспільство» та проєкт їzhakultura презентують «Другу науково-практичну конференцію «Їжа в історії» — Гастрономічні студії в умовах війни та кулінарні практики українців». Про це йдеться в повідомленні про конференцію.
Конференція відбуватиметься в Києві 24 січня 2023 року в закритому онлайн форматі.
Цього року конференцію проведуть, щоб ознайомитись з напрацюваннями дослідників у сфері гастрономічних досліджень, а головне окреслити проблеми, що спричинені військовим вторгненням росії в Україну, та змінами у зв’язку з війною. Організаторам важливо не лише визначити нові вектори дослідницьких проєктів, озвучити нагальні питання і проблеми у методиках опису, збору матеріалів та їх аналізу, але й підтримати відчуття спільноти дослідників, які в умовах війни зберігають свою академічну ідентичність, а відтак і здатність протистояти агресору.
Визначено два важливих напрямки у роботі конференції:
На конференції виступатимуть спікери, які мають напрацювання у сфері гастрономічних досліджень, здійснені у період з 2019-2022 років, а також дослідники або дослідниці, які збирають матеріали пов’язані з війною росії проти України, документують свідчення.
ТЕМА 1: УКРАЇНСЬКІ ГАСТРОНОМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ. СПІЛЬНОТА ТА ІДЕНТИЧНОСТІ
Проблеми вивчення їжі та напрацювання у напрямку гастрономічних досліджень в Україні:
ТЕМА 2: ЇЖА ВІЙНИ: ПЛАНУВАТИ, ГОТУВАТИ, ДОКУМЕНТУВАТИ
Збір польового матеріалу, фіксація та документування історій війни. Вивчення досвідів війни та змін у гастрономії спричинених військовою агресією росії:
Фото: Facebook онлайн-подія Друга науково-практична конференція «Їжа в історії»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi