пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
На площі 14 000 м² в межах Парижа 20 садівників планують вирощувати більш як 30 культур — помідори, редьку, полуницю, баклажани, салати тощо. Овочі постачатимуть на кухню ресторану поряд з садом та продаватимуть на міських ринках.
Міська ферма Nature Urbaine розташована на даху виставкового центру Parc des Expositions у 15-му окрузі та по закінченню будівництва займатиме площу двох футбольних полів.
Зараз ферма займає 4 500 м². Очікується, що при повному навантаженні щоденний врожай ферми сягне 900 кг продуктів.
Більшість культур вирощують вертикально (один з «гарячих» трендів 2020 року) за допомогою аеропонного методу — різновиду органічного землеробства з використанням поживного аерозолю та дощової води для підживлення рослин.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Агрономи стверджують, що аеропонний метод економить до 90% витрат води у порівнянні із традиційним методом землеробства. Аерозоль та вода не контактують з навколишнім середовищем, що дає змогу вирощувати «чисті» продукти.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Кожна ділянка на фермі Nature Urbaine заповнена сумішшю компосту, який легше звичайної землі. Суміш розробили в інституті AgroParisTech, щоб зменшити навантаження на дах будівлі.
На окремих колонах висадили квіти, що привабити бджіл для запилення культур. Штучне освітлення та опалення не передбачено, щоб не «обманювати» рослини — вирощування культур буде відбуватись згідно з природними циклами.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Поряд з фермою мережа Le Perchoir відкрила ресторан та бар з панорамним видом на місто. У приготуванні страв та напоїв закладів використовуються органічні продукти з міської ферми.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
За €320 на рік містяни можуть стати власниками однієї із 137 ділянок ферми та самостійно вирощувати овочі, ягоди, зелень.
Фото: Instagram Agripolis
Читайте також:
Food Insider зняв відео про те, як ферма у Франції виготовляє 300 головок сиру брі на день
На Ейфелевій вежі почали виробляти вино
Гастротренд farm-to-table: як виглядають ферми при ресторанах
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi