На Ейфелевій вежі почали виробляти вино - PostEat

пошук

На Ейфелевій вежі почали виробляти вино
04-11-2019 0 1308


Міська винарня Парижу La Winerie Parisienne розмістила на висоті 58 метрів металеві резервуари, дубові бочки та сортувальну стрічку для виробництва 100% «паризького вина» на  Ейфелевій вежі.

La Winerie Parisienne заснована 2015 року у Парижі Жульєном Бенге (Julien Bengue) та Андрієном Пелісьє (Adrien Pelissiе). Кілька років винарня закуповувала виноград у різних регіонах Франції — Лангедок-Руссільоні, Провансі, Долині Рони, Бордо та на Корсиці. Виноград привозили на міську винарню в Парижі та робили з нього вино.

2017 року стартап вирішив відродити виноробство у метрополії Великого Парижа (Metropole du Grand Paris). Після епідемії філоксери у XIX столітті виноробство тут практично зникло. Жульєн та Андрієн висадили власні виноградники у департаменті Івелін в годині їзди від столиці.

У жовтні 2019 року винарня вирішила запустити міні-винзавод в центрі міста — на Ейфелевій вежі. Винарню розмістили поряд з рестораном La Bulle Parisienne шефа Тьєррі Маркса (Thierry Marx) у великому прозорому куполі на вежі.

Очікується, що винарня на вежі випустить 3 тис. пляшок вина. Відвідати винарню та продегустувати вино можуть всі охочі з 09:00 до 23:00 (необхідно заплатити за вхід на вежу).

Міські виноробні (urban winery) —- новий тип винарні, який виник в США в кінці 2000-х на хвилі появи міських заводів крафтового пива та ґуралень. Таку винарню розташовують не біля виноградників, а в межах міста і працюють на ній з привізним виноградом. Коли вино готове до вживання його подають з резервуарів прямо на бар у винарні.

Часто у приміщенні винарні відбуваються музичні концерти, вечірки, культурні заходи під час яких гості п’ють вино. Вважається, що першою міською винарнею була нью-йоркська City Winery 2008 року. Міські винарні ще називають американською інтерпретацією руху «гаражистів» 1990-х — виноробів, які робили вино в тимчасових приміщеннях, на кшталт гаража.

Фото: La Winerie Parisienne

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi