пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Акціонерне товариство «Укрзалізниця» за підтримки Фонду Говарда Баффета створило автономний поїзд-кухню Food Train, який готовий заступити на чергування в прифронтових районах. Про це «Укрзалізниця» повідомляє у Facebook.
Залізничні вокзали минулої зими стали центрами обігріву та харчування для всіх українців у прифронтових регіонах, де блекаути мали регулярний характер. Цього року на додачу до вокзалів ми створили цілий поїзд, який здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день будь-де і будь-коли.
“Залізничники продовжують рятувати цивільне населення й одними з перших приходять на допомогу там, де вона найбільше потрібна. Разом із фондом Говарда Баффета запустили ще один унікальний проєкт, який не має аналогів. Food train вже пройшов тестову перевірку, і найближчим часом спільна команда Укрзалізниці та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа є критично важливими для життя”, — розповів голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.
Як це працює?
Поїзд складається з 6 вагонів під локомотивом:
В Укрзалізниці додають, що Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, м’ясо та інше. Спеціальні термобокси, встановлені в центрі поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.
Побудова та функціонування механізму повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation). Сам Говард Баффет є регулярним пасажиром Укрзалізниці, який подорожчав Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною під час війни та підтримує низку інших залізничних проєктів, зокрема “Залізну зміну”.
Photo credit: Facebook Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia
Читайте також:
Опендатабот опублікував індекс топових підприємств України ресторанної та готельної сфери
Атаки на українські порти безпосередньо впливають на світову продовольчу безпеку, — Денис Башлик
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi