Викиди вуглецю від добрив можуть скоротитися на 80% до 2050 року - PostEat

пошук

Викиди вуглецю від добрив можуть скоротитися на 80% до 2050 року
17-02-2023 0 418


Дослідники з Кембриджського університету заявили, що до 2050 року викиди вуглецю від добрив можуть бути скорочені до однієї п’ятої від нинішнього рівня. Про це йдеться на сайті університету. 

Численні добрива включають азот у формі амонію, який швидко перетворюється ґрунтовими мікроорганізмами на нітрати залежно від температури ґрунту. Оскільки вони дуже розчинні і біорозкладаються, нітрати в основному виробляються для використання як добрива в сільському господарстві. 

Вимога глобальної продовольчої безпеки має бути збалансованою з гострою потребою скорочення викидів вуглецю від добрив.

Прогнозується, що населення світу зросте на 20% до 2050 року. Згідно з більш ранніми дослідженнями, 48% людей харчуються культурами, вирощеними з використанням синтетичних добрив.

На думку дослідників з Кембриджу, скорочення викидів добрив при збереженні продовольчої безпеки потребує поєднання масштабованих технологій та нормативних рішень. Однак вони вважають, що якби такі рішення можна було б застосовувати у великих масштабах, викиди від гною та синтетичних добрив можна було б скоротити на 80%, до однієї п’ятої поточного рівня, навіть без втрати продуктивності.

За словами співавтора дослідження, доктора Андре Кабрера Серреньо з інженерного факультету Кембриджського університету, вони точно не знають, скільки хімікатів виробляються у світі, куди вони прямують, де і як вони агрегуються, як часто вони викидають чи кількість відходів, які вони виробляють. 

«Щоб зменшити викиди, нам важливо визначити пріоритетність будь-яких втручань, які ми можемо зробити, щоб добрива були менш шкідливими для навколишнього середовища», — пояснила Андре Кабрера Серренхо.

За словами дослідників, потрібна комбінація масштабованих технологічних і політичних рішень, щоб зменшити викиди добрив при збереженні продовольчої безпеки.

Згідно з висновками дослідників, більшість викидів добрив, на відміну від багатьох інших продуктів, відбувається під час їх використання, а не під час виробництва.

Фото: www.cam.ac.uk

Читайте також: 

Мережа ресторанів 1708 Pizza dі Napoli створила піцу за допомогою штучного інтелекту

В Одесі жінку вигнали з кафе через прохання обслуговувати українською

Олена Брайченко розповідала французам про українську кухню

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi