Як уряд Англії буде підтримувати працівників ресторанів: міністр фінансів Ріші Сунак і його нова програма - PostEat

пошук

Як уряд Англії буде підтримувати працівників ресторанів: міністр фінансів Ріші Сунак і його нова програма
28-09-2020 0 593


У кінці цього жовтня у Великобританії закінчується термін дії програми фінансування вимушених простоїв. Міністр фінансів Великобританії оголосив про розробку нової програми підтримки зайнятості — The Job Support Scheme. Вона передбачає надання підтримки роботі ресторанів та захист працівників закладів. Ідея полягає у тому, що працівники мають відпрацювати мінімум 33% від свого звичайного робочого дня. За це вони отримуватимуть платню від свого роботодавця. Виплати за іншу “неробочу” частину дня ділитиметься між державою (22%) та роботодавцем (55%).  Отже, у загальній сумі працівник отримуватиме 77% від своєї звичайної зарплати.


Але здається, що ця схема працюватиме лише для “життєздатних” закладів. Це означає, що заклади які не можуть відкритись до кінця жовтня, або які не в змозі виплачувати частку заробітної платні зі свого боку, не зможуть звернутись по додаткову підтримку. Навіть великі підприємства повинні будуть надати докази, що COVID-19 негативно вплинув на їхній товарообіг.
Ріші Сунак також подовжив дію грантів щодо самозайнятості. Він змінив умови схеми повернення позик, надавши підприємствам більше часу для погашення платежів і дозволивши будь-якому бізнесу подати заявку на повне (тимчасове) зупинення виплат впродовж шести місяців. Нарешті, зниження ПДВ, яке багато підприємців готельної справи визнали життєво важливим, збережеться на рівні 5% із 20% до 31 березня 2021 року.

Фото: Twitter Rishi Sunak

Читати ще: 

Засновник Ulichnaya eda про майбутнє гастрофестивалів після коронавірусу

Волинь зачиняє ресторани та посилює карантин

Кабмін скасував заборону на роботу закладів громадського харчування, ТРЦ, готелів та фітнес-центрів

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi