Японія у трійці кращих ресторанів світу рейтингу La Liste 2020 - PostEat

пошук

Японія у трійці кращих ресторанів світу рейтингу La Liste 2020
04-12-2019 0 1839


Перше місце ресторанного рейтингу отримала Франція, друге дісталось США, а на третьому опинилися токійські заклади  RyuGin та новачок рейтингу Sugalabo. На думку експертів 2019 став роком, коли японська кухня вразила світ високої кухні.

Авторитетний ресторанний рейтинг La Liste публікується з 2015 року за ініціативою МЗС Франції. Його було створено на противагу британському рейтингу The World`s 50 Best Restaurants.

Щорічний рейтинг складається за допомогою алгоритму, який враховує оцінки більш ніж 400 путівників, рекомендаційних сервісів, публікації у ЗМІ та відгуки у соціальних мережах.

Зазвичай критики звинувачують рейтинг в орієнтації на французькі заклади. У цьому році лідери торішнього рейтингу — Guy Savoy та Le Bernandin помінялися місцями. Третє місце з однаковою кількістю балів розділили два токійських заклади — Nihonryori Ryugin та Sugalabo.

Цікаво, що в Sugalabo лише 20 посадкових місць, немає жодної зірки «Мішлен» і він не згадувався у рейтингу La Liste у 2019 році. Те, що заклад «увірвався» в топ світового рейтингу експерти оцінюють, як закономірність — японська кухня стала однією з головних тем високої кухні 2019 року. Ресторанні критики шукають нові імена в Японії.

Шефиня Шанталь Дартналл (Chantel Dartnall) ресторану Mosaic (Преторія, США) у 2019 році стала однією з небагатьох жінок, які потрапили у рейтинг з 2015 року.

В ТОП-10 кращих ресторанів світу увійшли:

  1. Guy Savoy Monnaie de Paris (Франція, Париж), шеф Гі Савой (Guy Savoy).

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

  1. Le Bernardin (США, Нью-Йорк), шеф Ерік Ріперт (Eric Ripert)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

  1. Nihonryori Ryugin (Японія, Токіо), шеф Сейдзі Ямамото (Seiji Yamamoto)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

  1. Sugalabo (Японія, Токіо), шеф Йосуке Суга (Yosuke Suga)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

  1. Kitcho Arashiyama (Японія, Кіото), шеф Куніо Токуока (Kunio Tokuoka)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

  1. Arpège (Франція, Париж), шеф Ален Пассар (Alain Passard)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

  1. Louis XV — Alain Ducasse (Монако), шеф Ален Дюкасс (Alain Ducasse)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

  1. Martín Berasategui (Іспанія, Ласарте-Орія), шеф Мартін Берасатеги (Martin Berasategui)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

  1. Sushi Saito (Японія, Токіо), шеф Такаши Сайто (Takashi Saito)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

  1. Mirazur (Франція, Мантон), шеф Мауро Колагреко (Mauro Colagreco)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Фото: http://joselitolab.com

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi