пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Український шеф-кухар Євген Клопотенко та дослідниця традицій української культури Марина Соботюк вже 8 останніх місяців, як мінімум раз на місяць, відправляють їжу на деокуповані території: Харківщину, Херсонщину, Донеччину, Луганщину. Про це шеф-кухар розповів у Facebook.
За його словами, вони роблять це через громадську організацію «Інститут культури України», а доставляє та пакує набори “Міжнародний штаб допомоги українцям”.
“Це такий наш спосіб сказати людям, що ми єдині, де б ми не були. А значить, все буде добре.
В цьому процесі нам допомагають і українці за кордоном, коли я проводжу звані вечері, і іноземці. Тут буде окрема подяка шеф-кухарю з Жирони Jordi Roca, до якого ми літали разом з Igor Mezencev. Страви, які ми там готували — Жорді Рока поставив в меню на декілька місяців, а всі виручені кошти пішли на благодійні набори. Така підтримка іноземців надзвичайно важлива, бо вона ще й допомагає доносити світу інформацію про Україну”, — додає Клопотенко.
Фото: Facebook Євген Клопотенко
Читайте також:
Кіт Степан з Харкова випустив хард зельцер у колаборації з пивоварнею «2085»
В Україні скоротилось виробництво пива у 2022 році
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi