пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Український шеф-кухар Юрій Ковриженко розповів у Facebook, що гастрономічний перформанс Price of Freedom у Латвії — це один з найвизначніших досвідів, які йому довелося пережити.
«Люди плакали, сміялися, переживали, дивилися та… їли. Таким був гастрономічний перформанс Price of Freedom в рамках @freedomua.world, що відбувся 28-29 серпня у Ризі у колаборації з найкращими шефами Латвії @eriksdreibants та @siermaizite. Мабуть, один з найвизначніших досвідів, які довелося пережити. Приходжу до тями й досі…», — написав український шеф-кухар.
Юрій Ковриженко розповідає, що ідею гастрономічного перформансу він виношував давно, тому відразу погодився долучитись до проєкту «Ukraine. Residence of Freedom».
За його словами, зібралася велетенська команда з організаторів, кураторів, режисерів та митців, і вийшов фантастичний захід, де було розказало про різні болі війни в Україні мовою драматургії смаку.
«Наприклад, одним з епізодів дійства був перформанс «Ціна свободи», що відбувся в сесійній залі Рижської думи. Гості розсілися на місця депутатів. Перед ними носили валізку, в якій були різні делікатеси, проте гості не могли нічого звідти взяти. Їм давали те, що українці могли взяти нашвидкуруч з собою, ховаючись від війни в укритті або тікаючи від неї у дорозі, як то канапка чи печена картопля.
Інший епізод розповідав про кількість втрачених життів через війну — завдяки зернам пшениці, кукурудзи. Для цієї подачі спеціально був розроблений гіркий напій на травах, щоб люди відчули смак гіркоти втрати та болю», — продовжує він.
Український шеф-кухар додає, що після цього відразу йшла подача у вигляді дерева з паростком квіту, як нове життя, яке пробивається після смерті та руйнувань. Усе супроводжувалося рухом, анімацією, живописом, музикою, словами.
Додамо, український шеф-кухар Юрій Ковриженко взяв участь у гастрономічному перформансі Price of Freedom, який відбувся 28-29 серпня у рамках благодійного культурного проєкту «Ukraine. Residence of Freedom» у Латвії.
Photo credit: Facebook Yurii Kovryzhenko Chef
Читайте також:
У Києві пройде дводенний практичний майстер-клас Taste of Fish & Garnishes: «Риба. Овочі. Гарніри»
У Львові відбудеться вертикальна винна дегустація Brancaia Il Blu
В Іспанії було знищено 120 тонн помідорів на фестивалі La Tomatina
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi