Новий заклад: в домі з 200-літньою історією на Подолі відкрився ресторан DOM №10 - PostEat

пошук

Новий заклад: в домі з 200-літньою історією на Подолі відкрився ресторан DOM №10
09-01-2019 0 2605


В кінці грудня 2018 ми відкрили двері гостям нового ресторану DOM №10 на Спаській, 10. Центром його ідеї стала сама будівля XIX сторіччя та історія родини скульптора, що жив у ньому. Меню в концепції comfort food розробив шеф Георгій Шаруєв.

Нам пощастило відкрити ресторан в домі з багатою історією. Ми дбайливо відновили його й при цьому постаралися залишити якнайбільше оригінальних деталей. Під дахом дому збереглися двохсотрічні дерев’яні балки. Нам вдалося реставрувати їх, укріпити й при цьому зберегти сліди різних епох. Так, на нижній поверхні залишились відбитки перекриття, що колись підтримували балки.

В інтер’єрі помітно виділяється підлога, що виготовлена за рідкісною технологією. Майстри зібрали її з дубових зрізів і додали трохи історії. Підлога вкрита легкими тріщинами, а білясте покриття виглядає так, ніби він увібрав у себе матеріали створених у цьому домі скульптур.

Концепція DOM №10 розкриває історію будинку в той період, коли в ньому жив скульптор зі своєю родиною. Це були інтелігентні та гостинні люди. Вони подорожували Європою та колекціонували рецепти з різних країн, а після повернення додому запрошували гостей, пригощали їх новими стравами й добрим вином.

Саме в той час в домі облаштували майстерні, у яких працював скульптор, оранжерею, де любила дбати про квіти його дружина, бібліотеку та простору вітальню. Це зонування ми зберегли й в ресторані.

У меню DOM №10 ми зібрали страви італійської, грузинської, української, ізраїльської та азійських країн у авторському виконанні шефа. Георгій Шаруєв об’єднав їх визначенням comfort food – меню для емоціонального комфорту.

Наша особлива гордість – енотека з більш ніж 400 найменувань. Ми збирали колекцію з різних країн світу так, щоб до кожної страви нашого меню та для будь-якого настрою гості могли обрати гідне вино.

Автор: DOM №10

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi