пошук
пошук
Заклад, що має душу та об’єднує під своїм дахом тих, хто цінує сучасну українську кухню та гостинність.
Всі дороги ведуть до «Родичів»: ресторанно-готельний комплекс створений великою дружньою родиною для всіх, хто опинився поряд з 147-м кілометром траси Київ-Одеса, у місті Жашків. Родинна атмосфера, затишок та традиційна українська кухня поєднуються тут з сучасним дизайнерським інтер’єром та першокласним сервісом, що не часто зустрінеш в закладах на трасах.
Комплекс розпочав роботу взимку цього року, хоча ідею закладу «Для гостей, як для рідних» родина плекала декілька років. Всі родичі брали участь у розробці дизайну, меню, пошуку майстрів та персоналу. У декорі використані справжні фотографії декількох поколінь родини, а в меню можна побачити традиційні страви, що так полюбляють члени цієї та багатьох інших родин. У кожній деталі, від форми офіціантів до посуду, – це сучасна гостинна Україна.
Меню
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Меню для «Родичі» розробив відомий шеф-кухар – Олександр Якутов, що спеціалізується в напрямку модернізованої української кухні.
«Для гостя, як для себе – саме таке завдання полягало в мене після знайомства з цією родиною. Я побачив скільки зусиль та власної душі вкладає кожен в це «дитя». Тому розробляти меню почав з того, що пильно дослідив страви, які готують в цій родині та взагалі у сім’ях центрального регіону», — розповідає Олександр.
«Під час застілля з родичами, як правило, ми обираємо традиційні страви, за якими так сумуємо, опинившись далеко від Батьківщини. Ми мріємо про оселедець з картоплею, найсмачніший бабусин борщ, соковиту домашню ковбаску, улюблені помазухи з домашнім хлібом, ситні деруни та вареники. А на сніданок матусині сирники та млинці. Все це є в «Родичах», але кожній страві притаманні свої особливості, які є можливість спробувати тільки тут», — коментує меню шеф-кухар.
Нетривіальність національної кухні має відображення в пікантних деталях меню. Варіація карпаччо – з червоного буряка під карпатською бринзою, а ось звичного коропа, для ще більш хрусткої скоринки, обсмажують не в борошні, а в паніровці панко. Здивують гурманів також ковбаски зі свинини, маринованої з яблуками та телячі щічки, томлені в печі, з гречкою та пармезаном.
Особливе прискіпливе ставлення в закладі й до самих продуктів: «Коли заїжджаєш до рідних все смачніше, все таке домашнє, навіть вода солодка. Це тому, що найліпше – для дорогих гостей! Коли чекають на родичів, йдуть на базар до перевірених людей, яких знаєш все життя. Саме тому і на цій кухні використовують місцеві найсвіжіші продукти, а м’ясо для страв — з власної ферми. Тут також не економлять: борщ – то не ледве рожева юшка, а густий наваристий, справжній еталон, зі шматом м’яса, з копченою сметаною та ароматними пампушками», — говорить Олександр, та особливо рекомендує спробувати до борщу Жашківське сало, яке відоме своїм смаком на весь світ.
Власного виробництва в ресторані й хліб та соління, а смачну ковбаску, буженину, сало, горілку та наливки гості навіть можуть придбати на подарунки та до власного столу.
В «Родичах» майже не використовують напівфабрикатів, наприклад, вареники з вісьмома видами начинки ліплять вручну саме перед подачею гостю. Також з турботою роблять найсвіжіші сніданки – сирники, млинці, страви з яєць.
«Що до десертного меню, я обрав зрозумілі позиції, що добре знайомі кожному з дитинства. Це всім відомі торти «Наполеон», «Київський», «Медовик», штрудель зі шматочками соковитих яблук, десерт Павлова та інші», — розповідає Олександр. А ось фірмовий родинний десерт можна скуштувати у вигляді горіхового торта з солоною карамеллю.
Інтер’єр ресторану
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
За інтер’єр ресторану відповідальна студія Loft Buro на чолі з дизайнером та архітектором Олегом Волосовським. Центральним елементом закладу став народний оберіг та символ всього українського роду Дерево Життя. Воно уособлює в собі традиційні ідеали– велику та дружню родину, єдність та впорядкованість світу, невичерпну силу та родючість.
«В інтер’єрі «Родичів» є прив’язка до місцевості та її історії, а саме до Черкаської області, центрального регіону, де найбільш аутентичні українські традиції. Це можна побачити буквально у всьому: і в матеріалах, і в узорах, у вишивці та вітражах», — коментує Олег.
Дизайнери дослідили історію, народну стилістику, традиційні узори та перефразували всі характерні деталі в інших елементах. Традиційний орнамент вишивки хрестиком перенесли на стелю в гіпсі білого кольору, такі ж мотиви спостерігаються в мозаїці у вбиральні та різьбленні навколо вікон. Форму глиняних глечиків можна вгадати, подивившись на дерев’яні перегородки. Деякі люстри нагадують снопи пшениці, деякі – старовинні канделябри. Яскравими акцентами прикрашають стіни світильники-маки, що вручну плавили зі скла.
Метою дизайнерів було поєднати мотиви української культури з інтер’єрами, що нагадують про родинний затишок та теплу атмосферу, де гостям завжди раді. Саме тому в закладі багато великих крісел, подушок, використані тільки натуральні матеріали, і навіть такі важливі «родинні» елементи, як килими, були перефразовані в тканинах меблів.
«Символ родини, сімейного вогнища – камін. Саме тому, його, разом з реальними фото власників та їх родичів, видно з усіх куточків, всіх залів ресторану. Ще одна сімейна метафора – відкритий бар, який нагадує кухню, де так часто вся сім’я збирається разом», — наголошує на деталях керівник проекту.
Всі матеріали, меблі та декор привезені з різних куточків України: їх робили майстри з Жашкова, Черкас, Дніпра, Києва, Львова… Для гостей, які так само приїжджатимуть сюди з різних міст та навіть країн.
Бістро:
У квітні цього року біля ресторану розпочне роботу бістро від «Родичів». За демократичними цінами та в лічені хвилини тут можна буде підкріпитися чи взяти з собою в дорогу супи, млинці, хот-доги, бургери, пиріжки, картоплю фрі, гарячі та холодні напої.
Готель:
В розпорядженні гостей 5 номерів готелю «Родичі». Кімнати, загальною площею від 31 до 40 м², одночасно можуть вмістити до 12 гостей. Лаконічний дизайн номерів з акцентами на дереві та текстилі не відволікає від своєї основної функції – сприяти чудовому сну та відпочинку. В кожному номері є халати та капці, фен, шафа, диван чи крісла, набір для душу, міні-сейф, кондиціонер, холодильник, телевізор та безкоштовний WI-FI. У ванній кімнаті функціонує підігрів підлоги для максимального комфорту гостей у зимовий період часу.
Ціни: напівлюкс – 1200 грн, люкс – 1400 грн.
«Родичі»
Ресторан – 44 осіб.
Велика бенкетна зала – 50 осіб.
Мала бенкетна зала – 12 осіб.
Літня тераса – 22 особи.
Готель – 5 номерів на 12 осіб загалом.
Власний фруктовий сад, дитячий майданчик, розваги для дітей, парковка.
Ресторан працює:
понеділок — четвер, неділя з 9:00 до 22:00,
п’ятниця та субота з 9:00 до 23:00.
Готель – цілодобово.
Адреса: траса Київ-Одеса, 147 км, місто Жашків.
Телефон: +38 066 100 58 78
Сайт: www.rodychi.com.ua
Facebook: https://www.facebook.com/rodychi.zhashkiv/
Instagram: https://www.instagram.com/rodychi.restaurant/
Фото: Facebook Родичі
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi