пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Ресторани італійської кухні в Києві популярні не перший рік й часто стають локаціями для дружніх зустрічей та сімейних обідів. А секрет популярності італійської кухні простий — кулінарні традиції, поєднані у прості комбінації з найкращих інгредієнтів. Де подають класичні італійські антипасті, готують піцу у дров’яній печі, і де спробувати традиційні страви однієї з найвідоміших кухонь світу розповідаємо у новому матеріалі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Московська, 8; вул. Маршала Тимошенко, 18.
Бюджет: ₴₴. Моцарела-бар (42–284 грн), паста і ризото (158–235 грн), піца та фокача (58–215 грн), м’ясо та птиця (195–285 грн).
Страви: брускета з креветками та томатами – 142 грн, бурата з печеним перцем, томатами та ароматом трюфеля – 198 грн, равіолі з грибами та гарбузовим соусом – 158 грн, ризото з тартаром із тунця – 235 грн, піца з куркою та сиром чеддер – 196 грн.
Деталі: італійська кафе-сироварня, входить до мережі закладів Tarantino Family, авторські рецепти, стильний інтер’єр, дров’яна піч, власна сироварня, кімната для витримки сирів, сніданки, паста власного виробництва, неаполітанська піца, страви на грилі, хліб власної випічки, сири можна придбати із собою, дитяче меню, винна шафа, велика винна карта, резерв столів.
Кафе «Буффаліно» — це про родинне тепло, щиру гостинність, особливий затишок та смачну їжу, на якій італійці знаються чи не найкраще. В «Буффаліно» є власна сироварня, яка знаходиться в закладі та не прихована від гостей. Тут готують м’які сири: моцарела, страчатела, моцарела бурата та рікота й у всіх стравах ресторану з м’якими сирами використовують виключно сири власного виробництва. Піцу в «Буффаліно» готують за італйськими традиціями у дров’яній печі — завдяки дотриманню всіх правил та секретів, піца виходить тонка, із пухким та пружним бортиком, так готують справжню неаполітанську піцу. Головний акцент в меню закладів зроблено на класичній італійській кухні. В кожному розділі закусок, салатів, основних страв можна знайти нові цікаві смаки та вже знайому й улюблену італійську класику.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т Павла Тичини, 1в
Бюджет: ₴₴. Авторська піца (164–255 грн), закуски (49–290 грн), паста (119–320 грн).
Страви: піца з баклажаном і капоколо – 198 грн, маргерита з рубленою телятиною – 188 грн, бурата з оливковою олією – 290 грн, спагетоні пульпетте – 182 грн, равіолі з рікотою у червоному соусі – 149 грн.
Деталі: проєкт команди «Сільпо», неаполітанська піца, піч на дровах, бренд-шеф ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», сніданки у будні з 09:00 до 11:00, унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньо відомий піцайоло – Енцо Кочча (засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен), літня тераса, резерв столів.
POSITANO — ресторан неаполітанської кухні, який є проєктом команди «Сільпо». Заклад знаходиться на лівобережному масиві Березняки поруч з берегом Дніпра. Столичні гурмани високо цінують пристрасть до італійських гастрономічних традицій, втілену в традиційних та авторських стравах бренд-шефа Марко Черветті. У 2019 році ресторан POSITANO увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіда 50 Top Pizza, а цього року потрапив до рейтингу 50 найкращих піцерій Європи 2020 року за версією видання Bigseventravel. В меню ресторану ви знайдете як авторські позиції, так і традиційні італійські страви.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Русанівська набережна, 8; вул. Святошинська, 3а.
Бюджет: ₴₴. Салати (135–238 грн), паста і ризото (126–196 грн), десерти (48–138 грн).
Страви: брускета з креветками та томатами – 139 грн, салат з баклажаном та соусом страчатела – 184 грн, ризото з білими грибами – 169 грн, равіолі зі шпинатом та рикотою – 126 грн, піца «Карбонара» – 198 грн, фірмовий пиріг з маскарпоне, персиком та манго – 130 грн.
Деталі: мережа ресторанів італійської кухні, концептуальний інтер’єр, власна сироварня, пекарня, антипасті-стіл, паста ручної роботи, сніданки щодня, винна карта, дров’яна піч, резерв столів.
Spezzo — мережа італійських ресторанів з власною пекарнею і сироварнею. В закладі дотримуються італійських родинних традицій: в ресторані на Русанівці облаштована велика дитяча кімната, в на вихідних працює няня та проводяться дитячі майстер-класи — в цей час дорослі спокійно насолоджуються італійською кухнею.. Особливістю сімейних італійських ресторанів Spezzo є власна сироварня, де зі свіжого фермерського молока готують знамениті італійські сири: бурату, страчателу, моцарелу і рикоту. В меню всі італійські страви тільки з сирами з власної сироварні: брускети, салати, паста та піца з дров’яної печі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Кловський узвіз, 7а
Бюджет: ₴₴₴. Закуски (198–412 грн), піца (236–540 грн), паста (265–975 грн).
Страви: севіче з лосося та тигрової креветки – 325 грн, картопляні ньоккі з грибами і зеленою спаржею – 460 грн, ризото б’янко зі спаржею і прошутто ді парма – 368 грн, піца з копою, буратою та в’яленими томатами – 314 грн.
Деталі: традиційний італійський ресторан, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, сніданки щодня, домашня паста, моцарела-бар, паркінг, резерв столів, тераса, гастрономічна крамниця, меню від шефа, резерв столів.
Bigoli — ресторан сім’ї закладів La Famiglia, названий на честь домашньої італійської пасти з дуже щільного тіста. У ресторані її готують за традиційними рецептами з качкою, морепродуктами, кроликом, білими грибами та іншими соусами та начинками. Також в ресторані завжди є свіжа італійська моцарела-бурата, буфало, афумікато, страчатела, різні види італійського прошуто та антипасті. Щорічно Bigoli отримує Award of Excellence від видання Wine Spectator за карту вин і поєднання вин з кухнею ресторану — тут представлена одна з найбільших колекцій вин, які можна замовити келихами.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. М. Лисенка, 1
Бюджет: ₴₴. Закуски (149–449 грн), домашня паста (249–369 грн), десерти (39–169 грн).
Страви: вітело тонато – 189 грн, салат капрезе з моцарелою – 299 грн, шпинатові фетучіне з анчоусами, спаржею та томатами – 279 грн, тальята з яловичини гриль – 369 грн.
Деталі: ресторан братів Гусовських, італійська кухня, винна карта, спеціальне меню, стильний інтер’єр, винні дегустації та еногастрономічні вечори, багаторічний досвід роботи.
osteria Pantagruel — перший з проєктів сім’ї ресторанів Гусовських, який вже понад 20 років прищеплює українцям любов до традиційних смаків Італії. В Osteria Pantagruel ви знайдете великий вибір домашньої пасти, яка чудово пасуватиме до вашого улюбленого вина. Також в ресторані пропонують класичні закуски, наприклад, вітело тонато з тонких скибочок яловичини з соусом з тунця. В якості основної страви можна обрати шпинатові фетучіне з анчоусами та спаржею або тальяту з яловичини гриль.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Є. Коновальця, 36в
Бюджет: ₴₴₴. Закуски (99–598 грн), основні страви (165–1580 грн), десерти (55–239 грн).
Страви: курячі польпете з тюфельним картопляним кремом, вершковим соусом, томатами конкасе та шпинатом – 225 грн, стейк тунця з овочевою капонатою – 390 грн, моцарела бурата з томатами чері, руколою та соусом песто – 355 грн, орзо у підкопченому вершковому соусі з креветками – 265 грн.
Деталі: італійська кухня, сніданки з 10:00 до 12:00, кілька зал, страви на грилі, велика винна карта, паркінг, доставка, формат take away, тераса, kids friendly, дитячі майстер-класи, дитяче меню, жива музика, резерв столів.
Montecchi Capuleti — ресторан-траторія на Печерську, який поєднує домашню і високу італійську кухні. Заклад розділений на дві зали: траторію Capuleti зі зрозумілими домашніми стравами і ресторан Montecchi – з кухнею для особливих нагод. Оригінальний інтер’єр закладу доповнений автентичними італійським декором, авторськими світильниками і стилізованою ліпниною. В меню Montecchi Capuleti − вишукані страви з морських делікатесів, класична неаполітанська піца на тонкому тісті, паста власного виробництва і незвичайні десерти.
Фото: Facebook «Буффаліно», POSITANO, Spezzo, Bigoli, osteria Pantagruel, Montecchi Capuleti
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi