пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Прокидайся красиво, а снідай ще краще! Чернівці – місто, де ранок може початись з особливим вайбом: естетика, смак, аромат свіжозмеленої кави. Тут можна знайти сніданки на будь-який смак – від легких круасанів до щедрих тарілок із яєчнею та тостами. Ми зібрали шість місць, які допоможуть почати день смачно та атмосферно.
Bacara coffee | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: просп. Незалежності, 94; вул. Бандери, 4
Години роботи: щодня 08:00-23:00
Дещо з меню: сирники з солодким мусом та попкорном — 225 грн, омлет зі смаженими томатами та песто — 195 грн, яйця по-турецьки з авокадо — 260 грн, Ххешбраун з лососем — 345 грн.
Деталі: Мережа кав’ярень Bacara Coffee поєднує сучасний дизайн з атмосферою затишку та гостинності. Концепція Bacara Coffee спрямована на те, щоб кожен відвідувач міг насолодитися високоякісною кавою, смачними стравами та приємною атмосферою. Інтер’єр кав’ярень виконаний у сучасному стилі з використанням натуральних матеріалів. Меню Bacara Coffee пропонує широкий вибір кавових напоїв, приготованих з добірних зерен власного обсмаження. Також у меню представлені сніданки, які подаються протягом усього дня, та різноманітні десерти.
ESSCO coffee space | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: просп. Незалежності, 127
Години роботи: щодня з 08:00 до 23:00
Дещо з меню: солоні шпинатні сирники з креветкою та сальсою — 280 грн, чорний омлет з вугрем — 350 грн, млинці з лососем — 260 грн, сирники з білим шоколадом та кокосом — 245 грн.
Деталі: Кав’ярня Essco відкрилась нещодавно в самому центрі Чернівців і миттєво завоювала серця містян своєю особливою атмосферою. Засновниками Essco стали Вадим і Дана Заславські, кожен з яких привніс у проєкт свій унікальний досвід. Дизайн кав’ярні – це втілення мрії про балійський затишок, створений дизайн-бюро Rizdvo та його засновником Денисом Зазубеком. Простір розділений на дві зали: затишну «хатку», що дихає теплом, та брутальну бетонну терасу з баром, накритим дизайнерським дахом, що ввечері розливає янтарне світло. Меню Essco – це симфонія смаків, створена кухарем Андрієм Youngchef, тож сніданки тут справді естетичні та вражаючі (чого вартий лише чорний омлет з копченим вугрем, просто вау). Кава, що подається в кав’ярні, результат власної обсмажки.
Michele | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Київська, 31К
Години роботи: щодня з 08:00 до 22:00
Дещо з меню: сніданок «Шведський стіл» — 410 грн, скрембл на бріоші — 225 грн, вівсяна каша карбонара — 165 грн, сирники з заварним кремом на основі білого бельгійського шоколаду — 170 грн.
Деталі: Michele bistro & bakery – заклад сучасної авторської кухні, що працює у форматі бістро. Michele розташований в новому житловому комплексі Чернівців та працює за принципом farm-to-table, пропонуючи гостям страви зі свіжих, сезонних продуктів від локальних виробників. Ще однією особливістю закладу є невеличка крамничка всередині зі смачним доповненням до свіжоспеченого хліба: артишоки, в’ялені томати, песто, дрогобицька сіль та інше. Меню Michele bistro & bakery – це поєднання традиційних технік та інноваційного підходу. Сніданки готують з відкриття і до опівдня — можете спробувати вівсяну кашу-карбонара, панкейки з лососем або сніданок «Шведський стіл», в якому збалансовано поєднані всі улюблені продукти.
Морелі | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Головна, 65
Години роботи: щодня 09:00-22:00
Дещо з меню: бутер з чері та авокадо — 250 грн, омлет з печерицями та моцарелою — 265 грн, Крок мадам — 290 грн, шакшука — 210 грн.
Деталі: «Морелі» – це простір, який пропонує гостям особливий досвід: від першого ковтка кави до келиха вина, підібраного професійним сомельє. Європейська кухня в «Морелі» – це поєднання класичних рецептів і авторських ідей. Від ранкових омлетів і тостів до ситних вечірніх страв – у меню знайдеться щось для кожного. Та справжньою родзинкою «Морелі» є неймовірні десерти. Від ніжних еклерів і класичних макаронс до авторських корпусних десертів – кожен із них створений для того, щоб подарувати справжню насолоду. А свіжа випічка, яка щоранку готується в закладі, стане ідеальним доповненням до сніданку чи обіду.
ФРАНКІ | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Франка Івана, 26
Години роботи: щодня з 08:00 до 22:00
Дещо з меню: млинці з лимонним курдом — 160 грн, вівсяна каша з пармезаном — 160 грн, бріош з креветкою — 280 грн, сирники з манговим кремом — 185 грн.
Деталі: Унікальність концепції «ФРАНКІ» в тому, щоб поєднати три вектори: кафе зі сніданками, які готують весь день, кондитерську з великою вітриною смачних десертів та свіжоспеченими круасанами, а також кулінарну школу, в якій всі зможуть готувати і не боятись. Шеф-кондитер та засновниця проєкту — Грета Опаєць. В закладі розповідають, що гості вже полюбити на сніданок млинці з лимонним курдом, вівсяну кашу з трюфелем та пармезаном, зелений салат з сиром халумі та хурмою і, звичайно, сендвічі, котрі у «ФРАНКІ» готують в спеціальних круасанах.
Матьє | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. О. Доброго, 4
Години роботи: щодня з 08:00 до 21:00
Дещо з меню: творожні кульки з соусом з білого шоколаду — 250 грн, бікіні-сендвіч з брі та карамелізованою цибулею — 275 грн, солоні сирники з гаудою і томатною сальсою — 210 грн, авокадо тост — 240 грн.
Деталі: Міське кафе «Матьє» в самому центрі Чернівців — проект чернівецьких дизайнерів Анастасії та Дениса Зазубеків (бюро Rizdvo). Власники спеціально шукали приміщення з великими вікнами та просторим інтер’єром. Хотіли підкреслити його красу та не перевантажувати декором, тому в кафе майже повністю пусті стіни, а простір наповнений вінтажними та кастомними меблями. Цілий день готують авокадо тост, бікіні-сендвіч з шинкою або з сиром брі, солоні та солодкі сирники, творожні кульки з соусом з білого шоколаду. Проте сніданок можна і зібрати самостійно — обрати основу з двох яєць та хліба і доповнити різними додатками.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi