пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Буковель — це не лише гірськолижний курорт, а й гастрономічний центр Карпат, де кожен заклад пропонує щось особливе. Від сімейних вечерь у теплій атмосфері до дегустації гуцульських страв із сучасним акцентом — тут знайдеться ідеальний варіант для кожного. У цій добірці ми зібрали ресторани Буковелю, які ідеально підходять для відпочинку.
Грибова хата| Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Івано-Франківська область, м. Яремче, с. Поляниця, Урочище Вишні, 8а
Години роботи: пн-нд 8:00-23:00
Дещо з меню: крутий гайзи-бубел — 356 грн, банош — 348 грн, медові реберця — 187 грн, пареники з вишнями — 413 грн, грибна зупа — 297 грн, андрути з горіхами — 258 грн.
Деталі: Ресторан-садиба «Грибова Хата» розташований у серці курорту Буковель, у селі Поляниця. Заклад поєднує традиції гуцульської гостинності та сучасний сервіс, пропонуючи відвідувачам унікальний відпочинок серед карпатських гір. Ресторан облаштований у традиційному гуцульському стилі: дерев’яні меблі, тематичний посуд, килими, вишиті рушники. Особливістю є печі на дровах, де готують більшість страв, що додає атмосфері автентичності. Меню «Грибової Хати» базується на традиційних гуцульських рецептах. Всі страви готуються на вогні, що додає їм особливого смаку.
Ресторан «Грибова хата», збудований у формі велетенського гриба, проте він відомий не лише своїм казковим дизайном, а й оригінальною подачею страв. Наприклад, пареники з вишнями тут подають у незвичайному посуді у формі величезної вишні. Такий посуд гармонійно доповнює вигляд страви. Після відкриття кришки «вишні» ви одразу бачите яскраво-червоні вареники, які так і «просяться» до рота. Яскрава соковита начинка з вишень нагадує про тепле та різнобарвне літо. Подача завершується свіжою сметаною, що додає ніжності до кисло-солодкого смаку вареників. Ця страва стане ідеальним завершенням сімейної вечері або приємним сюрпризом для тих, хто цінує цікаву подачу.
Також популярною стравою серед відвідувачів є «Банош». Це традиційна кукурудзяна каша, зварена на вершках і доповнена гуцульською бринзою та підсмаженими шкварками. Банош — це не просто страва, а частина карпатської культури, що завжди збирає родину за одним столом.
Фелічіта | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Івано-Франківська область, м. Яремче, с. Поляниця, Урочище Щивки 25, 2а
Години роботи: пн-нд 12:00-22:00
Дещо з меню: піца “Маргарита” — 345 грн, фокача з пармезаном — 165 грн, медальйони з телятини зі шпинатним птітімом — 595 грн, фетучіні з креветками — 525 грн, тирамісу — 165 грн.
Деталі: Піцерія «Фелічіта» розташована у селі Поляниця, неподалік від траси 7d. Це ідеальне місце для туристів і місцевих жителів, які шукають смачну італійську кухню в горах Карпат. Інтер’єр закладу — це поєднання сучасного дизайну з дерев’яними акцентами, що створює комфортну атмосферу для відпочинку. Зали дуже затишні, стіни задекоровані вазами з гілочками, гірляндами. Основний акцент у меню зроблено на класичних італійських стравах. Фірмова піца готується в спеціальній печі, що додає їй традиційного смаку.
Одна з нових страв у меню закладу — це піца «Феліче». Вона не тільки тішить відвідувачів своїм смаком, а й має благодійну місію, адже піцерія «Фелічіта» перераховує 20% прибутку від продажу цієї піци на підтримку волонтерського штабу «Ангар», що діє на території України від початку повномасштабного вторгнення. Піца «Феліче» виготовляється за класичними італійськими традиціями: тонке тісто, запечене у дров’яній печі, насичений томатний соус, свіжі овочі, шинка та ароматна моцарела. Цей вибір піци не лише принесе гастрономічне задоволення, але й зробить вашу вечерю частиною важливої справи, спрямованої на допомогу тим, хто цього найбільше потребує. А вишуканий десерт з ніжним маскарпоне, кавовою та какао — ідеально завершить вашу трапезу.
Бабин Бограч | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Івано-Франківська область, м. Яремче, с. Поляниця, вулиця Карпатська
Години роботи: пн-нд 11:00-22:00
Дещо з меню: паштет з форелі нашого озерця — 295 грн, салат Говерла — 295 грн, бабин бограч — 365 грн, качина ніжка в обліпиховому соусі — 495 грн, кремовий пляцок із білки королівської — 250 грн.
Деталі: Корчма «Бабин Бограч» знаходиться на території етнопарку Гуцул Ленд. Заклад привертає увагу традиціями кухні Карпат. Інтер’єр закладу оформлений у гуцульському стилі: дерев’яні меблі, тепле освітлення, етнічні орнаменти та великі панорамні вікна з видом на карпатські гори та озеро Молодості. Відкрита кухня дозволяє гостям спостерігати за приготуванням страв у справжній печі, де їжа готується на живому вогні, що надає стравам неповторного аромату та смаку. Кухня закладу базується на стародавніх рецептах карпатських страв. Головна страва ресторану, що готується у казані на відкритому вогні з гострою заправкою. Це насичений м’ясний суп-гуляш, який поєднує кілька видів м’яса, овочі та карпатські спеції, створюючи справжній гуцульський смаковий вибух. Новинкою серед страв є паштет на основі білих грибів, приправлений олією з гірського трюфеля та подрібненими волоськими горіхами. Ідеальна закуска для поціновувачів грибних страв.
SALO | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Івано-Франківська область, Буковель, с. Поляниця, Житлова резиденція 1
Години роботи: пн-нд 10:00-23:00
Дещо з меню: каре телятини з молодою картоплею — 345 грн, олів’є з перепілкою та ікрою оселедця — 455 грн, борщ з фазана — 345 грн, шоколадна шишка з полуницею та шипшиною — 255 грн.
Деталі: SALO — це українська м’ясна ресторація, розташована у туристичному комплексі Буковель. Дизайн закладу продуманий до дрібниць: стіни прикрашені автентичними елементами української культури, які гармонійно поєднуються з дерев’яними меблями. Особливої уваги заслуговує VODKA room — окрема зона, де представлені 32 різновиди горілки. Меню ресторану пропонує багатий вибір страв з українського сала та м’яса. Варто спробувати паштет із косулі з ожиновим джемом. Вишукана закуска для справжніх гурманів. Паштет із дикої косулі вирізняється ніжною текстурою та гармонійно поєднується з солодко-кислим ожиновим джемом. Цей контраст робить страву особливою серед традиційних українських закусок. Цікавою позицією є деруни з м’ясом дикого кабана. Це справжній делікатес. Соковите м’ясо дикого кабана поєднується з ніжними картопляними дерунами, створюючи гармонію смаків і текстур. Особливою популярністю користуються десерти.
KORENI | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Івано-Франківська область, Буковель, с. Поляниця,готель Tavel
Години роботи: пн-нд 13:00-23:00
Дещо з меню: рублена яловичина на томатному лекварі — 500 грн, смажений ріжок з раками, яблуком, огірком і крем-сиром — 570 грн, салат з курячими серцями та винним соусом — 380 грн, медівник з ромашкою — 330 грн.
Деталі: KORENI — це сучасний ресторан локальної української кухні, що знаходиться на території готелю Tavel Hotel в Буковелі. Заклад пропонує великий гастрономічний вибір:грибна підбивана юшка на основі білих сухих карпатських грибів, що створює глибокий, насичений смак із нотками вершків. Подається з хрусткими грінками з хліба. Шмат філе фермерської качки. М’ясо качки, замариноване у карпатських травах. Подається з грибами ерінгами та соусом із афинів, що підкреслює її багатий смак. З десертів можна замовити медівник з ромашкою. Це сучасний погляд на традиційний медівник, основою якого є медові коржі, сметанний настояний на ромашці крем, медове желе та гель з журавлини.
Інтер’єр ресторану виконаний у мінімалістичному стилі та природних кольорах, у залі багато зелених рослин. Витончене освітлення та панорамні вікна створюють атмосферу спокою та затишку для гостей. Шеф-кухар Віталій Гуралевич, відомий своїм досвідом роботи в найкращих європейських ресторанах, робить акцент на локальних продуктах. Меню базується на сезонних інгредієнтах, вирощених у Карпатах та сусідніх областях. У барному меню представлено локальні вина, настоянки та домашні лимонади на основі карпатських ягід і трав.
FOREST | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Івано-Франківська область, Буковель, с. Поляниця, Rest&Ski SPA Resort
Години роботи: пн-нд 12:00-23:00
Дещо з меню: сковорідка з куркою та картоплею — 360 грн, салат з креветками — 450 грн, борщ з копченою грушею — 260 грн, філе лосося з тушкованим шпинатом — 590 грн, шоколадний фондан — 220 грн.
Деталі: Ресторан FOREST розташований у мальовничому серці гірськолижного курорту. Інтер’єр ресторану виконаний у природних мотивах: багато дерева, природних матеріалів та панорамні вікна з видом на карпатські пейзажі. Локація створює атмосферу єднання з лісом, що підкреслює концепцію закладу. Особливої уваги заслуговують страви з м’яса та риби, приготовані на відкритому вогні. Відвідувачі також відзначають широкий вибір вин та коктейлів, які гармонійно доповнюють кожну страву.
Головна фото: pexels-alexandra-kollstrem
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi