Де повечеряти в Буковелі: сімейні ресторани курорта - PostEat

пошук

Де повечеряти в Буковелі: сімейні ресторани курорта
09-12-2024 0 384


Буковель — це не лише гірськолижний курорт, а й гастрономічний центр Карпат, де кожен заклад пропонує щось особливе. Від сімейних вечерь у теплій атмосфері до дегустації гуцульських страв із сучасним акцентом — тут знайдеться ідеальний варіант для кожного. У цій добірці ми зібрали ресторани Буковелю, які ідеально підходять для відпочинку.

Грибова хата| Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Івано-Франківська область, м. Яремче, с. Поляниця, Урочище Вишні, 8а

Години роботи: пн-нд 8:00-23:00

Дещо з меню: крутий гайзи-бубел — 356  грн, банош — 348 грн, медові реберця — 187 грн, пареники з вишнями — 413 грн, грибна зупа — 297 грн, андрути з горіхами — 258 грн.

Деталі: Ресторан-садиба «Грибова Хата» розташований у серці курорту Буковель, у селі Поляниця. Заклад поєднує традиції гуцульської гостинності та сучасний сервіс, пропонуючи відвідувачам унікальний відпочинок серед карпатських гір. Ресторан облаштований у традиційному гуцульському стилі: дерев’яні меблі, тематичний посуд, килими, вишиті рушники. Особливістю є печі на дровах, де готують більшість страв, що додає атмосфері автентичності​. Меню «Грибової Хати» базується на традиційних гуцульських рецептах. Всі страви готуються на вогні, що додає їм особливого смаку​. 

Ресторан «Грибова хата», збудований у формі велетенського гриба, проте він відомий не лише своїм казковим дизайном, а й оригінальною подачею страв. Наприклад, пареники з вишнями тут подають у незвичайному посуді у формі величезної вишні. Такий посуд гармонійно доповнює вигляд страви. Після відкриття кришки «вишні» ви одразу бачите яскраво-червоні вареники, які так і «просяться» до рота. Яскрава соковита начинка з вишень нагадує про тепле та різнобарвне літо. Подача завершується свіжою сметаною, що додає ніжності до кисло-солодкого смаку вареників. Ця страва стане ідеальним завершенням сімейної вечері або приємним сюрпризом для тих, хто цінує цікаву подачу. 

Також популярною стравою серед відвідувачів є «Банош». Це традиційна кукурудзяна каша, зварена на вершках і доповнена гуцульською бринзою та підсмаженими шкварками. Банош — це не просто страва, а частина карпатської культури, що завжди збирає родину за одним столом.

Фелічіта | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Івано-Франківська область, м. Яремче, с. Поляниця, Урочище Щивки 25, 2а

Години роботи: пн-нд 12:00-22:00

Дещо з меню: піца “Маргарита” — 345 грн, фокача з пармезаном —  165 грн, медальйони з телятини зі шпинатним птітімом — 595 грн,  фетучіні з креветками — 525 грн, тирамісу — 165 грн.

Деталі: Піцерія «Фелічіта» розташована у селі Поляниця, неподалік від траси 7d. Це ідеальне місце для туристів і місцевих жителів, які шукають смачну італійську кухню в горах Карпат. Інтер’єр закладу — це поєднання сучасного дизайну з дерев’яними акцентами, що створює комфортну атмосферу для відпочинку. Зали дуже затишні, стіни задекоровані вазами з гілочками, гірляндами. Основний акцент у меню зроблено на класичних італійських стравах. Фірмова піца готується в спеціальній печі, що додає їй традиційного смаку.

Одна з нових страв у меню закладу — це піца «Феліче». Вона не тільки тішить відвідувачів своїм смаком, а й має благодійну місію, адже піцерія «Фелічіта» перераховує 20% прибутку від продажу цієї піци на підтримку волонтерського штабу «Ангар», що діє на території України від початку повномасштабного вторгнення. Піца «Феліче» виготовляється за класичними італійськими традиціями: тонке тісто, запечене у дров’яній печі, насичений томатний соус, свіжі овочі, шинка та ароматна моцарела. Цей вибір піци не лише принесе гастрономічне задоволення, але й зробить вашу вечерю частиною важливої справи, спрямованої на допомогу тим, хто цього найбільше потребує. А вишуканий десерт з ніжним маскарпоне, кавовою та какао —  ідеально завершить вашу трапезу.

Бабин Бограч | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Івано-Франківська область, м. Яремче, с. Поляниця, вулиця Карпатська

Години роботи: пн-нд 11:00-22:00

Дещо з меню: паштет з форелі нашого озерця — 295 грн, салат Говерла — 295  грн, бабин бограч — 365 грн, качина ніжка в обліпиховому соусі — 495 грн, кремовий пляцок із білки королівської — 250 грн.

Деталі: Корчма «Бабин Бограч» знаходиться на території етнопарку Гуцул Ленд. Заклад привертає увагу традиціями кухні Карпат. Інтер’єр закладу оформлений у гуцульському стилі: дерев’яні меблі, тепле освітлення, етнічні орнаменти та великі панорамні вікна з видом на карпатські гори та озеро Молодості. Відкрита кухня дозволяє гостям спостерігати за приготуванням страв у справжній печі, де їжа готується на живому вогні, що надає стравам неповторного аромату та смаку. Кухня закладу базується на стародавніх рецептах карпатських страв. Головна страва ресторану, що готується у казані на відкритому вогні з гострою заправкою. Це насичений м’ясний суп-гуляш, який поєднує кілька видів м’яса, овочі та карпатські спеції, створюючи справжній гуцульський смаковий вибух. Новинкою серед страв є паштет на основі білих грибів, приправлений олією з гірського трюфеля та подрібненими волоськими горіхами. Ідеальна закуска для поціновувачів грибних страв.

SALO | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Івано-Франківська область, Буковель, с. Поляниця, Житлова резиденція 1

Години роботи: пн-нд 10:00-23:00

Дещо з меню: каре телятини з молодою картоплею — 345 грн, олів’є з перепілкою та ікрою оселедця — 455 грн, борщ з фазана — 345 грн, шоколадна шишка з полуницею та шипшиною — 255 грн.

Деталі: SALO — це українська м’ясна ресторація, розташована у туристичному комплексі Буковель. Дизайн закладу продуманий до дрібниць: стіни прикрашені автентичними елементами української культури, які гармонійно поєднуються з дерев’яними меблями. Особливої уваги заслуговує VODKA room — окрема зона, де представлені 32 різновиди горілки. Меню ресторану пропонує багатий вибір страв з українського сала та м’яса. Варто спробувати паштет із косулі з ожиновим джемом. Вишукана закуска для справжніх гурманів. Паштет із дикої косулі вирізняється ніжною текстурою та гармонійно поєднується з солодко-кислим ожиновим джемом. Цей контраст робить страву особливою серед традиційних українських закусок. Цікавою позицією є деруни з м’ясом дикого кабана. Це справжній делікатес. Соковите м’ясо дикого кабана поєднується з ніжними картопляними дерунами, створюючи гармонію смаків і текстур. Особливою популярністю користуються десерти.

KORENI | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Івано-Франківська область, Буковель, с. Поляниця,готель Tavel

Години роботи: пн-нд 13:00-23:00

Дещо з меню: рублена яловичина на томатному лекварі — 500 грн, смажений ріжок з раками, яблуком, огірком і крем-сиром — 570 грн, салат з курячими серцями та винним соусом — 380 грн, медівник з ромашкою — 330 грн.

Деталі: KORENI — це сучасний ресторан локальної української кухні, що знаходиться на території готелю Tavel Hotel в Буковелі. Заклад пропонує великий гастрономічний вибір:грибна підбивана юшка на основі білих сухих карпатських грибів, що створює глибокий, насичений смак із нотками вершків. Подається з хрусткими грінками з хліба. Шмат філе фермерської качки. М’ясо качки, замариноване у карпатських травах. Подається з грибами ерінгами та соусом із афинів, що підкреслює її багатий смак. З десертів можна замовити медівник з ромашкою. Це сучасний погляд на традиційний медівник, основою якого є медові коржі, сметанний настояний на ромашці крем, медове желе та гель з журавлини.

Інтер’єр ресторану виконаний у мінімалістичному стилі та природних кольорах, у залі багато зелених рослин. Витончене освітлення та панорамні вікна створюють атмосферу спокою та затишку для гостей. Шеф-кухар Віталій Гуралевич, відомий своїм досвідом роботи в найкращих європейських ресторанах, робить акцент на локальних продуктах. Меню базується на сезонних інгредієнтах, вирощених у Карпатах та сусідніх областях. У барному меню представлено локальні вина, настоянки та домашні лимонади на основі карпатських ягід і трав.

FOREST | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Івано-Франківська область, Буковель, с. Поляниця, Rest&Ski SPA Resort

Години роботи: пн-нд 12:00-23:00

Дещо з меню: сковорідка з куркою та картоплею — 360 грн, салат з креветками — 450 грн, борщ з копченою грушею — 260 грн, філе лосося з тушкованим шпинатом — 590 грн, шоколадний фондан — 220 грн.

Деталі: Ресторан FOREST розташований у мальовничому серці гірськолижного курорту. Інтер’єр ресторану виконаний у природних мотивах: багато дерева, природних матеріалів та панорамні вікна з видом на карпатські пейзажі. Локація створює атмосферу єднання з лісом, що підкреслює концепцію закладу. Особливої уваги заслуговують страви з м’яса та риби, приготовані на відкритому вогні. Відвідувачі також відзначають широкий вибір вин та коктейлів, які гармонійно доповнюють кожну страву.

Головна фото: pexels-alexandra-kollstrem

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi